FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisačko-moslavačka županija među vodećima u predaji oružja

SISAK, 16. srpnja 2013. (Hina) - U prvih šest mjeseci ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji bez kazne su predana 173 komada minsko-eksplozivnih sredstva, od čega 102 ručne bombe, oko 15.000 komada streljiva te po deset komada automatskoga i kratkog oružja, rekao je danas načelnik sisačko-moslavačke policijske uprave Marko Rašić u povodu nacionalne preventivne kampanje "Manje oružja - manje tragedija".

"U odnosu prema prošloj godini, broj predanog oružja je u padu, ali smo već godinama među vodećim županijama u državi", rekao je načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Marko Rašić.

Sisačko-moslavačka županija prednjači po broju vraćenoga vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, rekla je voditeljica službe za prevenciju ureda ravnatelja policije Sandra Veber. Podsjetila je da je u Hrvatskoj od 1998. godine od nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava poginulo 116 osoba. Akcija, koju su organizirali sisačko-moslavačka Policijska uprava, ured glavnog ravnatelja i UNDP, održana je pod motom "Izbacite uljeza".

Građani, među kojima je bilo mnogo mladih, danas su na akciji vidjeli kako radi robot za razminiranje i kako službeni pas otkriva eksploziv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙