FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 16. srpnja

ZAGREB, 16. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 16. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko održat će konferenciju za novinare u povodu završetka 8. sjednice Sabora. Novinarima će biti predočeni statistički pokazatelji o radu Sabora (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Održat će se 6. sjednica Vijeća za obranu. Prema Zakonu o obrani, sjednicu Vijeća za obranu zajednički sazivaju predsjednik Republike i predsjednik Vlade. Vijeće za obranu je oblik koordinacije tijela državne vlasti za usklađivanje stavova i donošenje zaključaka i preporuka iz područja obrane (18 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241. Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sjednice). Nakon završetka bit će objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će osvajače medalja na 17. mediteranskim igrama (MI) u Mersinu, a previđeno je i predsjednikovo obraćanje (14 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Za Hrvatsku su MI u Mersinu bile najuspješnije dosad jer je osvojeno 11 zlatnih medalja, sedam srebrnih i devet brončanih. Zlatna odličja osvojili su Sandra Perković i Martin Marić u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling u badmintonu u konkurenciji parova, boćar Leo Brnić u brzinskom izbijanju, jedriličarka Tina Mihelić u klasi laser radial, Tonči Stipanović u laser standardu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, plivačica Sanja Jovanović na 50 metara leđno, judašica Marijana Mišković do 63 kg, te vaterpolisti.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i v.d. ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić predstavit će rezultate državne mature (13 sati, Velika dvorana MZOS-a, Donje Svetice 38). Predstavljanju će nazočiti i učenici koji su 100 posto riješili ispite iz temeljnih predmeta (hrvatskoga jezika, stranog jezika i matematike) na A razini. Njih osmero riješilo je 100 posto ispit iz dva predmeta.

ZAGREB - Predsjednica Kluba nezavisne zastupnice i Hrvatske građanske stranke (HGS), nezavisna zastupnica Jadranka Kosor održat će konferenciju za medije o aktivnosti Kluba (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana "Josip Jelačić").

ZAGREB - U novootvorenom Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja pri Ministarstvu pravosuđa održat će se konferencija za novinare o pokretanja besplatne telefonske linije 116-006 za žrtve kaznenih djela. Govorit će ministar pravosuđa Orsat Miljenić, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, veleposlanica Kraljevine Nizozemske Stella Ronner-Grubačić i izvršna direktorica Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Barbara Veličković (11 sati, Ulica grada Vukovara 49). Konferenciju za novinare organiziraju Ministarstvo pravosuđa i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima.

ZAGREB - Vladin Ured za suzbijanje zlouporabe droga, u suradnji s Europskim centrom za praćenje droga i ovisnosti, organizira okrugli stol za predstavnike medija. Na okruglom stolu, koji će se održati u Ministarstvu unutarnjih poslova, bit će predstavljeno Europsko izvješće o drogama 2013. s posebnim osvrtom na rastuću dostupnost novih psihoaktivnih tvari, a bit će predstavljeni i preliminarni rezultati istraživanja "dostupnost i cijene ilegalnih droga u RH". Vladin Ured ističe da se taj okrugli stol organizira s obzirom na značajnu ulogu medija u kreiranju javnog mnijenja i stavova vezanih uz problematiku ovisnosti i kriminaliteta droga (10 sati, Ilica 335).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Uroš Andrić

poslijepodne - Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙