FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci: od požara više štititi pruge i željezničke postaje

SPLIT/DIVULJE, 8. kolovoza 2013. (Hina) - U provođenju mjera zaštite od požara više aktivnosti treba usmjeriti prema sprječavanju požara uz pruge i željezničke postaje, zaključeno je na današnjem sastanku u Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara u Divuljama.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) priopćila je kako je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na sastanku istaknuo važnost angažiranja snaga sa zemlje i iz zraka te ostale čimbenike zaštite i spašavanja u slučaju požara uz prugu.

S tim u vezi, predložio je preventivne mjere kako bi se spriječio požar uz prugu i na željezničkim postajama. Pritom je ocijenio da je u pripremi protupožarne sezone nužna suradnja lokalne zajednice s DUZS-om te mjerodavnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, javnim vatrogasnim postrojbama i vatrogasnim zajednicama.

Tucaković je istaknuo i potrebu opremanja protupožarnog vlaka ROBELA, protupožarnog tretiranja pruga, smanjivanja brzine kretanja vlakova na kritičnim točkama, preventivnih mjera Hrvatskih željeznica tijekom cijele godine te nadzora nad tim mjerama.

Pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajačak i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić zaključili su da sve tvrtke moraju ispunjavati svoje obveza proistekle iz zakona te za njih odgovarati. Te obveze obuhvaćaju i pravodobno planiranje preventivnih mjera zaštite od požara u suradnji s Hrvatskim željeznicama i lokalnim vatrogasnim zajednicama.

Kako bi se unaprijedile preventivne mjere zaštite od požara i broj požara uz pruge, pružne prijelaze i popratne objekte sveo na najmanju moguću mjeru, najavljen je novi sastanak.

Na današnjem sastanku, među ostalima, bili su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, članovi uprave HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza, predstavnici splitsko-dalmatinske i zadarske policijske uprave te grada Kaštela i tamošnje vatrogasne zajednice i DVD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙