FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ŠIBENIK

Hrvatske željeznice osnovale su povjerenstvo koje će provjeriti sve činjenice u vezi s jučerašnjom teškom prometnom nesrećom na željezničkom prijelazu kod Siverića, rekao je danas u Šibeniku direktor organizacije i regulacije prometa u HŽ-u Tihomir Španić. Delegacija Hrvatskih željeznica posjetila je jutros u šibenskoj Općoj bolnici putnike koji su stradali jučer u naletu vlaka na autobus šibenskog Autotransporta na pružnom prijelazu 'Jabuka', između naselja Siverić i Badanj. U kratkoj izjavi medijima Tihomir Španić je kazao kako su posjetom ozlijeđenima u nesreći, iz HŽ-a željeli izraziti žaljenje i ispriku. Ipak, rekao je, HŽ ne može preuzeti krivnju dok se ne utvrde sve okolnosti nesreće. Organizirano je povjerenstvo koje će provjeriti sve činjenice vezane za taj nesretni događaj, kazao je Španić, izrazivši nadu da će rezultate svoje istrage povjerenstvo imati već do kraja idućeg tjedna. Na pitanje je li strojovođa zaprimio obavijest da rampa na pružnom prijelazu ne radi, Španić je kazao kako još ništa službeno nije poznato, ali kako misli da je strojovođa bio upoznat s tom činjenicom. U standardnoj proceduri, nastavio je, u takvim slučajevima strojovođa bi na pružnom prijelazu gdje ne radi signalizacija trebao zaustaviti vlak, a prije toga dati i zvučni signal. Dr. Ivica Madžar iz šibenske Opće bolnice kazao je kako se trenutno u bolnici u Šibeniku od zadobivenih ozlijeda liječi sedam pacijenata i svi su stabilno, dok je jedan pacijent prebačen u Split i njegovo je stanje i dalje teško.

SPLIT

Vatrogasci se, uz pomoć zračnih snaga, još bore s vatrom na Kamešnici, na 1300 metara nadmorske visine, gdje je od sinoć do danas izgorjelo više od 25 hektara niskog raslinja, trave i grabovine, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine. Više od 40 vatrogasaca iz sinjske i triljske krajine, a danas su im u pomoć stigle i kolege iz Splita, još od sinoć prije 20 sati pokušava ugasiti vatrenu buktinju na nepristupačnom terenu. Jutros su im se pridružile i zračne snage - tri kanadera i dva air traktora. "Teren je totalno nepristupačan. Nema puta do požarišta, pa vatrogasci idu sve pješke. Za sada nam pomažu zračne snage", kazao je za Hinu Dražen Glavina. Pretpostavlja se kako je taj požar došao iz susjedne Bosne i Hercegovine. Vatrogasci danas rade i na gašenju požara u Solinu koji je buknuo nešto poslije 12 sati na Meterizama, na zapuštenom terenu kod željezničke pruge.

DUBROVNIK

Od početka godine do kraja srpnja Dubrovačko-neretvansku županiju posjetilo je 682.840 turista što je osam posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, priopćeno je danas iz turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Ti su tursiti ostvarili 3.119.956 noćenja, što je porast od sedam posto u odnosu na razdoblje od siječnja do srpnja 2012. Domaći turisti ostvarili su 5 posto, a strani 7 posto više noćenja nego u prošloj godini. Najviše gostiju bilo je iz Velike Britanije, potom slijede turisti iz Njemačke, Poljske, Francuske, domaći turisti, te Česi, gosti iz BiH itd. Od početka godine u hotelskom smještaju ostvareno je 1.726.435 noćenja uz pad od 1 posto; u kućanstvima je ostvareno 994.936 noćenja što je porast od 17 posto; a u kampovima 218.870 noćenja što je 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Tijekom srpnja ove godine Dubrovačko-neretvansku županiju posjetilo je 265.297 turista koji su ostvarili 1.519.285 noćenja što je pet posto više dolazaka i 4 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙