FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV- Hrvatska u 21,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21,30 sati

ZAGREB -Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO) poručio je danas kako ne stoji iza disciplinske prijave zagrebačkoga Građanskoga nogometnog kluba Dinama krovnoj europskoj organizaciji Uefi, kao što su to naveli neki domaći mediji. "Organizacija Fare, sa sjedištem u Londonu, prijavila je navijačke ispade Disciplinskoj komisiji Uefe na temelju izvještaja koji je sastavio promatrač s hrvatskoga govornog područja, a koji navodno poznaje širu socijalnu i političku pozadinu takvog navijanja", navodi se u izjavi o slučaju GNK Dinama koju potpisuje predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. Ističe se da tvrdnje anonimnog podnositelja disciplinske prijave iz Londona, po su primjeri iskazivanja rasizma, nacionalizma i homofobije bili sve očitiji među navijačima zagrebačkog Dinama, jednostavno ne odgovaraju činjenicama. "Možemo ustvrditi kako među Dinamovim navijačima ne samo da nema nacionalizma, ksenofobije i rasizma, nego spomenutih manifestacija u njih gotovo i nema", naglašavaju u HHO-u. Napominju kako je iz tri njihova izvještaja koja su dostavili i Fareu te Uefi vidljivo da najveći dio Dinamovih navijača zvižducima iskazuje nezadovoljstvo i neslaganje sa šovinističkim i nesportskim ponašanjem jedne skupine Dinamovih navijača BBB-a

DUBROVNIK -Sjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća koja je bila najavljena za 17 sati počela je oko 18,30 sati, pošto je završen prosvjed stotinjak aktivista inicijative Srđ je naš. Na sjednici su nazočna 24 od 25 dubrovačkih vijećnika.

Prosvjednici koji su zapriječili ulaz u Gradsku vijećnicu nosili su natpise "Srđ je naš" i "Apartmanizacija" te transparente sa slikama gradskih vijećnika na kojima piše "Prodano". Prosvjed je završio mirno i policija nije morala intervenirati.

Glavna točka dnevnoga reda današnje sjednice Gradskog vijeća jest prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja Sportsko-rekreacijskoga centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug.

BRAČ -U poslijepodnevnim satima lokaliziran je požar koji je danas buknuo na području općine Milna na Braču, a plamen je oštetio jednu kamp kućicu, dok su ostale objekte vatrogasci uspjeli zaštiti. "Sada nema nikakve opasnosti po kamp kućice i ostale objekte", izjavio je Ivica Jakšić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Brač. Opožareno je više od šest hektara površine u uvali Maslinova, a iako je u blizini požara smješteno kamp naselje za turiste nitko nije ozlijeđen. U gašenju požara sudjelovalo je šezdesetak vatrogasaca s desetak vozila te dva kanadera, a nakon njegova lokaliziranja vatrogasci su ostali dežurati na požarištu.

DUBROVNIK -Po 170 graničnih policajaca iz Hrvatske i BiH prošlo je obuku za mješovite granične ophodnje koja se provodi od listopada prošle godine u sklopu projekta čiji je završetak danas svečano obilježen na graničnome prijelazu Novim Selima.

Projekt "Izgradnja kapaciteta pripadnika policijskih snaga u BiH i RH za obavljanje mješovitih ophodnji" od 25. listopada prošle godine provodi Uprava za granicu Ravnateljstva policije i Granična policija BiH uz pomoć međunarodne organizacije za migracije (IOM) BiH i RH i pod pokroviteljstvom Ujedinjenoga Kraljevstva. Tijekom provedbe projekta obuku za mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu prošlo je 340 policajaca, po 170 iz svake države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙