FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ŠIBENIK- U naletu putničkog vlaka na autobus šibenskog Autotransporta jutros oko 8,30 sati na prijelazu 'Jabuka' kod Siverića, ozlijeđeno je 13 osoba, od kojih su dvije životno ugrožene, doznaje se od glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor. Svi ozlijeđeni na liječenju su u Općoj bolnici Šibenik. Glasnogovornica Kosor navodi da su sve ozlijeđene osobe putnici autobusa.Očevid još uvijek traje, no neslužbeno se doznaje kako je do nesreće došlo jer se nije spustila rampa na pružnom prijelazu. Riječ je o prijelazu koji je, osim rampom, označen zvučnim i svjetlosnim signalima.

ZAGREB - Predstavnici vlade i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sinidkata policije te Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a potpisali su danas Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike i Dodatak I Kolektivnom ugovoru koji su sadržajno istovjetni dosadašnjem kolektivnom ugovoru i njegovu dodatku, izuzev u dijelu odredbi koje se odnose na naknadu prijevoza i jubilarnu nagradu. U tom su dijelu prava državnih službenika i namještenika izjednačena s pravima službenika i namještenika u javnim službama koja su povoljnije uređena Temeljnim kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u javnim službama. Sindikati ističu kako će se u skladu s potpisanim zaposlenima u državnim službama do kraja ove godine jubilarna nagrada isplaćivati temeljem osnovice od 500 kuna za svakih pet godina staža provedenih u državnoj službi, a ne temeljem osnovice od 900 kuna za svakih 10, 20, 30 i 40 godina staža.

DUBROVNIK- Požar koji se jutros iz BiH proširio na prodručje iznad Rijeke Dubrovačke je pod nadzorom, doznaje se od zapovjednika dubrovačke Javne vatrogasne postrojbe Stjepka Krilanovića. Požar je pod nadzorom, vatrogasci su uspjeli zaustaviti njegovo širenje, tako da naselja nisu ugrožena i tijekom dana bi mogao biti i ugašen, rekao je Krilanović.

Požar s područja Golubova kamena iznad Rijeke Dubrovačke prijetio je Komolcu i Mokošici. Na požarištu je bilo angažirano 46 vatrogasaca i 12 vozila Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te DVD Zaton i DVD Komolac, a u pomoć su pristigla i dva kanadera.

ZAGREB -Požara je ove godine u prvih sedam mjeseci u Hrvatskoj 84 posto manje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, a i 96 posto je manje izgorenih površina, istaknuo je u razgovoru za Hinu ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić. U usporedbi s prošlom, 2012. godinom, kada je u Hrvatskoj (do 31. srpnja) planulo 5567 požara, ove ih je godine u istom razdoblju buknulo 855, najviše u Šibensko-kninskoj županiji (njih 355), rekao je Perinić i napomenuo kako je riječ o smanjenju od 84 posto. Kad je riječ o izlasku zračnih snaga na teren, i tu je u usporedbi s 2012. vidljivo znatno smanjenje, čak za četiri puta kad se uzme u obzir da su zračne snage (kanaderi, air-traktori, helikopteri) prošle godine gasile 177 požara, a ove godine 43, dodao je ravnatelj DUZS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙