FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 15,30 sati:

VUKOVAR - Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh potvrdio je da će se gradski odbor te stranke sastati u narednih desetak dana kako bi se očitovao o navodnom pokušaju podmićivanja HDZ-ove vijećnice u Gradskom vijeću Marije Budimir od strane vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP). Pinjuh je u subotu najavio kako bi se sjednica Gradskog odbora SDP-a mogla održati sinoć, ali prema njegovim riječima, to ipak nije bilo moguće jer je vrijeme godišnjih odmora pa je bilo nemoguće osigurati kvorum. Sjedinici bi, kako je kazao, trebao nazočiti i gradonačelnik Željko Sabo koji bi trebao iznijeti svoj stav u svezi cijelog slučaja. U izjavi medijima prije nekoliko dana, Sabo je ustvrdio da ni na koji način nije počinio ništa što bi bilo protuzakonito te da je na djelu predizborna aktivnost u Vukovaru. HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je pak medijima da joj je Sabo ponudio "sve što poželi" u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a, od mjesta u nadzornom odboru "Borova" do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija je ravnateljica.

ZAGREB - Amonijak u tvornici Koka iscurio je iz lokalnog sustava hlađenja, a tehnički kvar odmah je otklonjen, izvijestila je danas ta mesna industrija. U službenom priopćenju tvrtka ističe da dvoje djelatnika koji su nakon istjecanja amonijaka zatražili medicinsku pomoć nemaju težih simptoma, ali su zbog opreza zadržani na promatranju. "Materijalnih šteta nema, niti nije bilo utjecaja na vanjski okoliš", kažu u Koki. Policija je ranije izvijestila da je do istjecanja amonijaka u pogonu varaždinske peradarsko-prehrambene industrije Koka u Jankovečkoj ulici došlo jutros oko 9 sati te da su ozlijeđene dvije osobe kojima je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

ZAGREB - Model uređenja pitanja vjerskih zajednica u Hrvatskoj omogućava da muslimani svaki svoj blagdan dočekaju u punini radosti i zadovoljstva kao ponosni vjernici i članovi hrvatskog društva, ističe u svojoj poruci predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović uoči završetka mjeseca posta ramazana. U poruci i čestitci povodom Ramazanskog bajrama, 8. kolovoza, Hasanović izražava nadu da će taj model doprijeti i do onih koji vode brigu o miru u svijetu "kako ne bismo u budućnosti svjedočili nemilim događajima koje danas imamo priliku gledati". Ujedno poziva islamske vjernike na jednakost, solidarnost s potrebnima te podjelu blagdanske radosti s pripadnicima drugih vjerskih zajednica. "Međusobnim upoznavanjem, kroz druženja i razgovore do sada su predstavnici vjerskih zajednica i Vlade, a uz potporu Predsjednika Republike te sudjelovanje medija i šire društvene zajednice, učinili mnogo da u našem društvu spriječimo razvoj pogrešnih stereotipa, te pogubnih predrasuda koje vode u diskriminaciju", ističe muftija.

ZAGREB - Skupina krijumčara marihuane, među kojima je i jedan bivši zaposlenik splitske policije, u petak je uhićena s više od 13 kilograma ilegalnog bilja, čija se vrijednost procjenjuje na oko 700 tisuća kuna, doznaje se danas u MUP-u. O događaju o kojemu je u subotu izvijestio USKOK danas se oglasila i policija, ističući da je njihov službenik udaljen s dužnosti nakon što je uhićen u zajedničkoj akciji istražitelja iz Hrvatske i BiH te Uskoka. U službenom priopćenju navodi se da su u zajedničkoj akciji policijskog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i Državne agencije za istragu i zaštitu BIH (SIPA) u Hrvatskoj uhićene četiri osobe, među njima i jedan policajac, a na području BiH još dvije osobe. Od četvorice u petak uhićenih na širem području Pule policija je oduzela 13 paketa marihuane, ukupne težine od 13.262 grama, koji bi na ulici vrijedili oko 700.000 kuna.

KARLOVAC - Od danas karlovačka udruga Carpe diem ima "Lokalni volonterski centar VolonterKA", a u narednih godinu dana, u sklopu projekta koji se zove "Biraj, uživaj, volontiraj" otvorit će još dva centra, u Slunju i Ogulinu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Centru za mlade Grabrik, u kojem će volonterski centar i djelovati. Aleksandra Podrebarac, predsjednica Carpe diema, Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, posebno je naglasila da je Europska komisija u sklopu svojih mjera za poticanje zapošljavanje mladih propisala da se od 1. siječnja 2014. u zemljama Europske unije kod zapošljavanja kao radno iskustvo prizna i volnterski rad. Time se potiče i mobilnost, odlazak mladih na volontiranje vezano za njihovo osnovno zanimanje, da bi im se to priznalo u radno iskustvo kod kasnijeg traženja zaposlenja.

RIJEKA - U proteklih nekoliko dana prijavljeno je više provalnih krađa u stanove, obiteljske kuće, vikendice i apartmane na području Kvarnera među kojima je niz provala u stanove na području Lovrana, Ičića i Mošćeničke Drage u kojima su vlasnici oštećeni za najmanje 200.000 kuna, izvijestila je primorsko-goranska policija. Policija je također primila i više prijava provala u automobile i krađe iz njih. Tako je iz nezaključanog automobila na području Kraljevice ukradeno prijenosno računalo, hladnjak, novac i odjeća, a na području Punta je provaljeno u automobil i ukraden novac i nakit.

SPLIT - Eksplozivna naprava koja je sinoć pronađena i deaktivirana u Vukovarskoj ulici u Splitu danas je poslana u Centar za vještačenje "Ivan Vučetić u Zazgrebu, doznaje se u splitskoj policiji. Vještačenjem bi se trebalo utvrditi o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, rečeno je u splitskoj policiji. Sinoć je gotovo tri sata, koliko je trajao očevidi uz cestu gdje je pronađena ova eksplozivna naprava, bio zasutavljen promet Vukovarskom ulicom koja je jedna od naprometnijih u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙