FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 5. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

KNIN - Oni koji su izviždali premijera Zorana Milanovića uvrijedili su sve sudionike proslave u Kninu, izjavio je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Kninu, gdje je govor premijera Milanovića, tijekom središnje proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te dana hrvatskih branitelja, prijepodne prekidan zvižudicma i glasnim negodovanjem. "Čuli smo odličan govor premijera, a jedna grupa je zviždala. Oni (koji su zviždali) su zapravo uvrijedili sve sudionike ovdje, uvrijedili su branitelje, uvrijedili su dane kojih se sjećamo", rekao je Josipović.

KNIN - Zviždanje premijeru Zoranu Milanoviću bacilo je sjenu na veličanstvenu proslavu, ali za to ne treba tražiti krivca, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući zvižduke i negodovanja kojima je danas prekidan premijerov govor na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu. "Nisam zadovoljan, mislim da je to bacilo sjenu na proslavu koja je doista veličanstvena", rekao je Karamarko novinarima u Kninu, ističući kako bi nezadovoljstvo Milanovićevim razmišljanjima, izričajem i politikom koju vodi trebalo izraziti na izborima.

PULA - U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas je prvi put, 18 godina nakon osloboditeljske akcije "Oluja", središtem Pule prošao mimohod kojem se odazvalo 500-tinjak članova 17 braniteljskih udruga iz cijele Istre. Mimohod je uz pratnju bubnjara i pulskih mažoretkinja krenuo od Veslačkog kluba na Rivi prema Domu hrvatskih branitelja, a dugu kolonu predvodili su Ivica Lerotić, čelnik pulske Hvidre, i Ivan Dumendžić, predsjednik istarskog ogranka Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

CRIKVENICA - Zajedničko izaslanstvo Grada Crikvenice, HVIDRA-e i UDVDR-e te Hrvatskog časničkog zbora "Vinodol", na čelu s predsjednikom Gradskoga vijeća Lovorkom Gršcem, položilo je danas vijence i zapalilo svijeće na grobovima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na crikveničkom području, te tako obilježilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Naftne kompanije od ponoći će blago sniziti cijene naftnih derivata – benzina i plavog dizela za lipu-dvije po litri, lož ulja za šest, a eurodizela za prosječnih 12 lipa, što je u skladu s najvišim cijenama derivata koje je danas objavilo Ministarstvo gospodarstva. U okvirima koje je utvrdilo Ministarstvo, kako se doznaje, kretat će se i promjene cijena na Ininim benzinskim postajama, pa će se tako eurosuper BS 95 prodavati po cijeni od 10,62 kune, što je dvije lipe manje od dosadašnjih 10,64 kune, dok će eurosuper BS 95 class ostati na 10,69 kuna.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za dodjelu gotovo 10 milijuna bespovratnih kuna udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014. Ministarstvo je danas priopćilo kako će se tim novcem poduprijeti ukupno 100 projekata izravno vezanih za provedbu mjera iz zakona, nacionalnih strategija, planova i programa u području odgoja i obrazovanja djece i mladih.

KNIN - Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i voditelju Odjela za branitelje u Zagrebu Miodragu Demi danas su u Kninu u sjedištu Udruge veterana 4. brigade Šibenskok-kninske županije uručene iskaznice počasnih članova zbog njihova pomaganja toj udruzi. "Bandić i Demo su ove godini pomogli kupnju klima uređaja u sjedištu udruge a prošle su godine financijski pomogli izgradnju spomen sobe za poginule pripadnike ove brigade u Domovinskom ratu", rekao je predsjednik Udruge Josip Bebek.

SPLIT - Nakon pronalaska sumnjive naprave u splitskoj Vukovarskoj ulici splitska policija večeras je zatvorila tu ulicu, a iako uvjeravaju kako nema opasnosti za ljude i imovinu, u tijeku je očevid u kojemu sudjeluju i pirotehničari. Iz PU splitsko-dalmatinske izvijestili su kako je Vukovarska ulica zatvorena nakon što je oko 18,25 sati zaprimljena dojava jednoga građanina koji je uz cestu pronašao sumnjivu napravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙