FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 5. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MONTREAL - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Montrealu, on je u susretu 1. kola uvjerljivo svladao Slovenca Gregu Žemlju sa 6-1, 6-1 za samo 49 minuta igre. U 2. kolu Dodig će igrati protiv odličnog Argentinca Juana Martina Del Potra, trenutačno sedmog igrača svijeta koji je u Montreal stigao nakon što je prošloga tjedna osvojio turnir u Washingtonu.

CALI - Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je brončanu medalju na Svjetskim igrama, svojesvrsnim "Olimpijskim igrama za neolimpijske sportove" održanima u kolumbijskom gradu Caliju. Hrvatska je u skupini pobijedila Venezuelu (2:0), te izgubila od Katara (0:2) i Ukrajine (1:2), ali i to je bilo dovoljno za prolazak u polufinale i dvoboj protiv Brazila. Odličnom igrom u obrani i napadu, Hrvatska je osvajila prvi set sa 19:18. U drugom setu igralo se gol za gol sve do osme minute kad Hrvati nisu uspjeli realizirati par napada u nizu i rezultat odlazi na stranu Brazilaca sa 20:17. U raspucavanju se spretnijim pokazala selekcija Brazila. Borba za broncu donijela je novi dvoboj protiv Katara. Hrvatska je poslovično otvorila utakmicu dobro, odvojivši se na šest razlike i održavajući prednost do kraja seta koja je i narasla na 10 poena razlike. No, selekcija Katara uspjeva dobiti drugi set što je utakmicu opet odvelo u rulet raspucavanja. Srećom, hrvatski su igrači predvođeni Igorom Totićem koji je obranio dva protivnička pokušaja, ovaj put bili uspješniji čime su osvojili svoju drugu medalju ove sezone, prije mjesec dana osvojili su europsko prvenstvo u danskom Randersu. U finalu je Brazil lagano potvrdio status favorita pobjedom protiv Rusije rezultatom 2:0 u setovima.

LONDON - Engleski nogometni prvak Manchester United odbio je i drugu ponudu Chelseaja za engleskog reprezentativnog napadača Waynea Rooneyja (27).

"Primili smo ponudu jučer i odmah ju odbili. I dalje stojimo pri odluci da Rooney nije na prodaju", izjavio je glasnogovornik Manchester Uniteda.

Rooney nije sudjelovao na azijskoj turneji Uniteda prošlog mjeseca zbog ozljede bedrenog mišića na koju se požalio odmah po dolasku u Bangkok, a neće igrati niti u prijateljskoj utakmici protiv švedskog AIK-a u Stockholmu u utorak zbog problema s ramenom. Prema pisanju engleskih medija, Rooney je "ljutit i zbunjen" zbog trenutačne situacije, jer ga novi menadžer "crvenih vragova" David Moyes ne vidi kao standardnog člana prve postave, već samo kao zamjenu za Robina van Persiea.

ANKARA - Turski atletski savez (TAF) kaznio je s po dvije godine zabrane nastupa zbog kršenja dopinških pravila čak 31 svog člana među kojima je i osvajač srebrne olimpijske medalje u bacanju kladiva iz 2004. godine Esref Apak. Ove kazne stigle su nakon što je Međunarodni atletski savez (IAAF) proveo veliki broj testiranja uoči i za vrijeme održavanja Mediteranskih igara održanih od 20. do 30. lipnja ove godine u turskom gradu Mersinu. Apak je bio među osam atletičara koji su bili pozitivni na kontroli nakon Europskog atletskog kupa u engleskom Gatesheadu, odražnom također u lipnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙