FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 5. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - Nogometaši Hajduka preuzeli su prvo mjesto na ljestvici Prve HNL zahvaljujući 2-1 pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca u nedjelju na Poljudu. Dvostruki strijelac za Hajduk bio je Andrijašević (20, 65), dok je na konačnih 2-1 smanjio Zlatar (75). Rijeka je na gostovanju u Zadru stigla do druge ovosezonske pobjede svladavši domaćina sa 2-1. Golove za Riječane postigli su Lešković (29) i Benko (76), dok je pogodak za domaće postigao Ivančić (58). REZULTATI: Osijek - Slaven Belupo 2-1, Dinamo - Split 1-0, Zadar - Rijeka 1-2, Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2-1, a u ponedjeljak igraju Istra 1961 - Lokomotiva. Hajduk sada ima 10 bodova, kao i drugi Dinamo, dok je Lokomotiva treća s bodom i utakmicom manje, a Riječani imaju osam bodova.

ZAGREB - Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić, unatoč činjenici što ne igra od konca lipnja, zadržao je 15. mjesto na najnovijoj ATP ljestvici, baš kao i Ivan Dodig, koji je i dalje 36. igrač svijeta. Ivo Karlović je 88., dok je Antonio Veić na 196. mjestu. Među prvih deset nema promjena, a vrh ljestvice drži srpski tenisač Novak Đoković. Drugi je britanac Andy Murray, a treći Španjolac David Ferrer.

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je za tri mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je 65. igračica svijeta. Petra Martić pala je za dva mjesta pa je sada 97., a Mirjana Lučić Baroni je 118., dok je mlada Ajla Tomljanović zadržala 132. poziciju na WTA ljestvici. Na vrhu nema promjena, jer prvu poziciju i dalje drži Amerikanka Serena Williams, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

DONJECK - Hrvatski nogometni reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva bili su strijelci za Šahtar iz Donjecka koji je u najvećem derbiju ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladao Dinamo iz Kijeva sa 3-1 (1-1). Srna je postigao prvi pogodak na susretu odlično izvevši slobodan udarac već u 2. minuti, dok je Eduardo doveo svoju momčad u vodstvo od 2-1 u 52. minuti. U međuvremenu je Belhanda u 8. minuti izjednačio na 1-1, a konačnih 3-1 postavio je Teixeira u 84. minuti. Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar, dok je Eduardo odigrao drugo poluvrijeme. Nakon četiri kola Šahtar je vodeći sa 12 bodova, dok je Dinamo peti sa sedam.

WASHINGTON - Argentinac Juan Martin Del Potro pobjednik je ATP turnira tenisača u Washingtonu, on je u finalu svladao domaćeg igrača Johna Isnera sa 3-6, 6-1, 6-2. Ovo je 15. ATP naslov za Del Potra, a drugi ove godine.

CARLSBAD - Australska tenisačica Samantha Stosur osvojila je WTA turnir u Carlsbadu, nakon što je u finalu pobijedila prvu nositeljicu Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6-2, 6-3. Bila je ovo prva pobjeda Samanthe Stosur u dvobojima protiv Azarenke, od koje je izgubila osam prethodnih mečeva.

WASHINGTON - Slovačka tenisačica Magdalena Rybarikova po drugu je godinu zaredom osvojila WTA turnir u Washingtonu, nakon što je u finalu svladala Nijemicu Andreu Petkovic sa 6-4, 7-6 (2). Pobjedom na turniru u Washingtonu Rybarikova je zaradila 40.000 dolara.

BEČ - Austrijski 19-godišnji branič Maximilian Hofmann doživio je najgori mogući početak nogometne karijere u prvoj momčadi bečkog Rapida, budući da je u nedjelju u prvenstvenom dvoboju protiv Sturma nakon samo 90 sekundi utakmice skrivio penal te zaradio isključenje. Hofmann je dosad bio član rezervne momčadi Rapida, a u nedjelju je dobio priliku zaigrati za svoj klub u prvoligaškoj utakmici, no njegov debi pretvorio se u noćnu moru. Ipak, unatoč šokantnom početku susreta Rapid je pobijedio Sturm sa 4-2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙