FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka - Oporba protiv povećanja županijskih upravnih odjela

RIJEKA, 15. srpnja 2013. (Hina) - Županijski vijećnici koalicije HDZ-HSS-HSP AS Dinko Beaković (HDZ) i Ivo Zrilić (HSS) danas su oštro kritizirali novu odluku Županijske skupštine o povećanju broja upravnih odjela, ističući da će oni "služiti za vraćanje političkih dugova i uhljebljivanje" te da će povećati troškove županije.

Beaković je rekao kako novi odjeli "služe za vraćanje političkih dugova i uhljebljivanje kadra SDP-a i vladajuće koalicije" iz lisnice svih građana Primorsko-goranske županije, a Zrilić da je glomazna županijska administracija već sada prevelik teret za proračun.

Zrilić smatra kako nije prihvatljivo dodatno povećavati rashode osnutkom novih odjela te da obmanjuje tvrdnja vladajuće koalicije sa SDP-om na čelu da za osnutak novih odjela neće biti potreban dodatni novac.

Rekao je da će dva nova odjela stvoriti oko 5,5 milijuna kuna dodatnog troška za plaće, bez troškova ureda, putovanja i drugoga te je ocijenio da je Primorsko-goranska županija "samo trošak građanima, a koristi su nikakve ili male".

Beaković je također rekao da će se troškovi zaposlenika povećati za deset posto i da tu odluku "nitko racionalan u ovim teškim vremenima ne može poduprijeti".

"Župan Zlatko Komadina sjetio se otvarati dva nove upravne odjele, a, primjerice, već godinama mu ne pada na pamet otvoriti predstavništvo županije u Bruxellesu", istaknuo je, dodajući da bi im ono pomoglo da dobiju novac iz strukturnih fondova Europske unije.

Beaković je rekao da se zbog svega nameću pitanja kome župan vraća dugove i koga čeka posao i mjesto pročelnika u novim upravnim odjelima.

Poručio je Komadini kako njegov dug građanima Primorsko-goranske županije, koji sve to plaćaju, raste dok on "povećanjem birokratskog aparata vraća dugove stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima".

"Građani Vam nisu dali mandat kako bi njihovim novcem vraćali svoje političke dugove iz predizborne kampanje", zaključio je Beaković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙