FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina s čelnicima gradova i općina Gorskog kotara

RIJEKA, 12. srpnja 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina održao je danas u Lividragi kod Čabra sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Gorskog kotara te ih izvijestio da je Županijska skupština na jučerašnjoj sjednici odobrila isplatu 300.000 kuna za ublažavanje posljedica ekstremno velikih količina snijega u veljači i ožujku ove godine.

Gradonačelnicima i načelnicima općina u Gorskom kotaru je predstavljen projekt izgradnje sabirnog centra za otpad u Delnicama, odakle bi se odvozio u županijsku Centralnu zonu za gospodarenje otpadom Marišćina.

Istaknuto je da će 80 posto troškova izgradnje sabirnog centra pokriti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovtost a ostatak jedinice lokalne samouprave s područja Gorskog kotara.

Fond će pokriti i troškove izrade projektne dokumentacije te bi ona trebala biti dovršena za dva do tri mjeseca kako bi se sabirni centar izgradio usporedno s završetkom izgradnje zone na Marišćini.

Župan Zlatko Komadina je istaknuo da Primorsko-goranska županija izdvaja za Gorski kotar, zbog specifičnosti tog kraja, i više nego što su zakonske obveze. Tako je samo u proteklom mandatnom razdbolju PGŽ za Gorski kotar, uz obvezna decentralizirana sredstva, za Gorski kotar izdvojila 22 milijuna kuna.

Istaknuta je potreba daljnjeg razvijanja sportskog turizma, posebno u Delnicama i Mrkoplju.

Čelnici gradova i općina Gorskog kotara zatražili su da se u što kraćem vremenu omogući ponovno djelovanje službe dijalize u Delnicama, ukinute protekle zime. Iz županije im je poručeno da će se poduzeti sve u okvirima mogućnosti da se to i ostvari.

Prije početka sastanka je župan Komadina potpisao ugovor s pročelnikom Stanice Delnice Hrvatske gorske službe spašavanja Goranom Zaborcem o donaciji županije u visini od 200.000 kuna čime se sufinancira kupnja kuće u Delnicma za djelovanje HGSS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙