FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina u posjetu poljskim regijama

RIJEKA, 14. srpnja 2013. (Hina) - Na poziv Saveza poljskih vojvodstava, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina boravit će s izaslanstvom Hrvatske zajednice županija od 14. do 16. srpnja u Zapadno pomorskom vojvodstvu te sudjelovati na II. Forumu hrvatskih i poljskih regija, priopćeno je danas iz Primorsko-goranske županije.

Forum se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Senata Republike Poljske Bogdana Borusewicza, a Komadina će održati izlaganje na temu "Projekti koridora Baltik –Jadran i CETC ROUTE65 i njihova povezanost sa razvojem gospodarske suradnji između Poljske i Hrvatske".

Komadina će također predstaviti potencijale riječke luke kao glavne izvozne luke za mađarske, slovačke, češke i poljske tvrtke, što je i preduvjet za uvoz robe s rastućeg tržišta dalekog istoka.

Primarni cilj Srednjoeuropskog transportnog koridora je stvaranje prometno najkraćeg i najbržeg koridora koji povezuje cestovni, željeznički, zračni, morski i riječni prijevoz u smjeru sjever-jug, od Baltičkog mora do Jadranskog mora, a koridor predstavlja prostor koji preko područja Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske spaja luku Rijeka sa Švedskom, stoji u priopćenju.

Na Forumu će se govoriti i o poljskim i hrvatskim iskustvima u korištenju EU fondova, te o obnovljivim izvorima energije.

Primorsko – goranska županija i domaćin Foruma Zapadno-pomorsko vojvodstvo potpisali su 2011. godine sporazum o suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙