FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina sa čelnicima liburnijskih općina i grada Opatije

RIJEKA, 21. lipnja 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zajedno sa svojim zamjenicima i županijskim pročelnicima, sastao se danas u Matuljima s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Liburnije kako bi se razmotrili njihovi projekti i problemi, a u sklopu priprema za izradu županijske strategije razvoja do 2020. godine.

Komadina je kazao da je taj kraj važan ne samo za županiju, nego i cijelu zemlju. Općina Matulji je veliki resurs, prvenstveno zbog lokacije Miklavija gdje će se sagraditi veliki logistički centar za riječku luku, ali i za druge potrebe gospodarstva i prometa, rekao je.

S druge strane, Opatija i općine Lovran i Mošćenička Draga razvijaju turizam kao važnu gospodarsku granu županije. Posebna vrijednost je mogućnost cjelogodišnjeg turizma zahvaljujući visokokvalitetnim hotelima te usmjerenju na zdravstveni turizam, istaknuo je župan.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić naglasio je da sve jedinice lokalne samouprave s područja Liburnije djeluju u suradnji te zajedno promišljaju razvoj, shvaćajući da čine zajedničku destinaciju. Opatija ima pripremljen niz projekata za prijavu na europske strukturne fondove namijenjenih jačanju turističke destinacije.

Kao problem naveo je nedovršen rotor na važnom raskrižju između Rijeke, Opatije i Matulja. Radovi su počeli i stali što će izazvati velike probleme u prometu tijekom sezone, a sva moja inzistiranja da se problem riješi nisu donijela rezultate, kazao je Dujmić.

Novi načelnik općine Lovran Alen Sanković istaknuo je potrebu izgradnje alternativnog prometnog pravca koji bi prolazio izvan središta Lovrana, odnosno liburnijske obilaznice koja je u planu dulje vrijeme. U sezoni je promet mjestom posve zagušen jer središtem prolazi glavna magistralna cesta prema jugu.

Spomenuo je i potrebu obnove zapuštenih i derutnih hotela u mjestu. Važni projekti na području Lovrana su gradnja marine u Lovranu te žičare od Medveje do vršnog dijela Učke, naveo je Sanković.

Načelnik Matulja Mario Ćiković kazao je kako je na području Miklavije u tijeku postupak obeštećenja Hrvatskih šuma kreditom u suradnji s HBOR-om u visini 11 milijuna kuna, a potom će se pokrenuti projektiranje infrastrukture.

Na području Mošćeničke Drage dostignut je optimalan kapacitet turističkog smještaja za mogućnosti plaža i druge infrastrukture, kazao je načelnik te općine Ratko Salomon kazavši da tu od većih projekata treba dovršiti sustav vodoopskrbe i odvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙