FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirano sisačko Gradsko vijeće

SISAK, 26. lipnja 2013. (Hina) - Premda je na lokalnim izborima koalicija HSP AS, HDZ, HSS, HSLS, SP i BUZ dobila najveći broj glasova za članove sisačkoga Gradskog vijeća, prevagu je na današnjoj sjednici ipak imala koalicija SDP, HNS i HSU pa je konstituirano Gradsko vijeće Siska.

Naime, po dvojica vijećnika HSP-a i Hrvatskih laburista najavili su programsku suradnju s novom gradskom vlašću i gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček (SDP). Tako je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Zdenko Koren (HSP), a dopredsjednike Ivica Rendulić (HL-SR) i Milan Branković (SDP).

Nakon konstituiranja, nastavljen je i radni dio sjednice. "Budući da je sisačka gradska uprava među vodećima po izdvajanjima za plaće zaposlenika, nužan je preustroj i racionalizacija. Zatečeno stanje u gradu je mnogo lošije od očekivanog. Naime, bivši je gradonačelnik uoči izbora nekorektno potpisao akte kojima je gradu stvorio nove financijske obaveze", rekla je gradonačelnica Ikić - Baniček, obrazlažući prijedlog preustroja gradske uprave.

Odlukom je, umjesto dosadašnjih sedam, ustrojeno pet upravnih odjela. Ukinuti su odjeli za informiranje građana, za odnose s javnošću i prava nacionalnih manjina te odjel za zaštitu okoliša, ruralni razvoj i poljoprivredu, čije su poslove preuzeli drugi odjeli.

Na sjednici je prihvaćena i odluka o izmjenama statuta gradskih ustanova, čime je upravljanje ponovo prepušteno upravnim vijećima, a kako je rečeno, članovi vijeća će raditi bez naknade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙