FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

MERSIN - Zadovoljan sam rezultatima hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u Mersinu. Broj osvojenih zlatnih odličja premašio je moja očekivanja, naglasio je šef Misije hrvatske delegacije na MI Damir Šegota. Hrvatska reprezentacija je na MI osvojila 11 zlatnih, sedam srebrnih i devet brončanih odličja što ove MI po broju zlata čini najuspješnijim u našoj povijesti. "Kriteriji koje smo postavili su ispunili očekivanja, premda su neki bili protiv njih tvrdeći kako su prerestriktivni. No ovdje su zaista išli najbolji. Izuzev taekwondoa koji bi sigurno osvojio koju medalju da došli na Igre. I sa puno većim brojem sportaša ne bi osvojili puno više medalja," dodao je Šegota.

RIO DE JANEIRO - Nogometaši Brazila osvojili su noćas Kup konfederacija pobijedivši u finalu Španjolsku 3-0. Za Brazil, na stadionu Maracana u Rio de Janeiru, strijelci su bili Fred u 2. i 47. minuti, te Neymar u 44. minuti. Nogometaši Italije osvojili su treće mjesto nakon što su boljim izvođenjem penala pobijedili Urugvaj sa 3-2, a junak susreta bio je vratar Gianluigi Buffon koji je obranio tri 11-erca. Nakon 90 minuta i produžetaka rezultat je bio 2-2. Za je Urugvaj je dvostruki strijelac bio Edinson Cavani (58, 78), a za Italiju su zabili Davide Astori (24) i Alessandro Diamanti (73).

ZAGREB - Stoper nogometne reprezentacije Španjolske Sergio Ramos nakon noćašnjeg poraza 0-3 od Brazila u finalu Kupa konfederacija izjavio da je jednom morao doći kraj pobjedničkoj seriji, jer nisu roboti. "Proteklih godina puno smo toga osvojili, ali jednom mora doći trenutak kad budete poraženi, jer mi nismo roboti. No, naša je savjest čista jer smo dali sve od sebe. Čestitam Brazilu jer su pokazali da znaju kako treba igrati protiv nas", kazao je Ramos za španjolski AS. Ramos je u 54. minuti, kod vodstva Brazila 3-0, promašio penal. "Svi misle da moramo stalno pobjeđivati, igrati u finalima i osvajati trofeje, ali to nije lako. Vidjeli smo koliko će biti teško pobijediti Brazil na njegovom terenu. Za godinu dana se vraćamo da obranimo ono što je naše", izjavio je napadač "furije" Fernando Torres.

RIO DE JANEIRO - Izbornik nogometne reprezentacije Španjolske Vicente del Bosque istaknuo je da neće mijenjati stil igre nakon poraza od Brazila (0-3) u finalu Kupa konfederacija. "Raspolažemo sa odličnim igračkim potencijalom i imamo igru koja je pokorila mnoge momčadi i sa kojom smo osvojili trofeje. Nećemo mijenjati taj stil igre nakon poraza od Brazila. Ovo je samo jedan poraz i ništa više", rekao je Del Bosque nakon utakmice, te je čestitao Brazilu. "Treba reći i da nismo imali sreće, primili smo nesretan gol već u 2. minuti, pa potom pred kraj prvog poluvremena. Ipak, Brazil je bio bolji i pokazali

RIO DE JANEIRO - Najbolji igrač Kupa konfederacija Brazilac Neymar istaknuo je da je nacionalna momčad znatno napredovala posljednjih mjeseci. "Nitko nije očekivao tako dominatnu igru protiv Španjolske. Bila je to naša najbolja partija dosad. Razgovorao sam sa suigračima i svi smo se složili da smo jako puno napredovali. Osvajanje Kupa konfederacija izuzetno je važno", rekao je Neymar nakon finala u kojem su pobijedili Španjolsku 3-0. Izbornik Brazila Luiz Felipe Scolari bio je zadovoljan igrom u finalu, ali je upozorio: "Ovaj trijumf donijet će još bolju atmosferu u reprezentaciji, ali znamo da će sljedeće godine na SP biti puno teže, i ovo nije ni blizu onoga kako bi trebali igrati".

ZAGREB - Vjernost najtrofejnijem hrvatskom klubu u hokeju na ledu produžio je Alan Letang. Kanadskom braniču ovo će biti peta sezona zaredom u kojoj će nositi dres Medveščaka. Tijekom protekle četiri sezone Letang je za Medveščak odigrao 216 utakmica i upisao 96 bodova (26 golova, 70 asistencija), a od prve sezone povjerena mu je i kapetanska uloga. "Kada sam dolazio prije četiri sezone, momčad je bila u stvaranju, ljudi su vođeni entuzijazmom i ljubavlju gradili novu povijest Medveščaka. Medveščak je danas klub prepoznat u cijelom svijetu, a ulazak u veliki KHL konkretno i zasluženo priznanje svima onima koji su vjerovali u naš klub. Za mene ovo je novo životno iskustvo i iznimna mi je čast što ću i petu sezonu igrati za najbolje navijače na svijetu", kazao je Letang nakon odluke da i naredne sezone igra za Medveščak.

ZAGREB - Hrvatska odbojkaška reprezentacija zaključila je treći turnir skupine C Europske lige u turskoj Bursi sa tri pobjede i treba joj još samo jedna pobjeda da bi osigurala plasman na Final Four, koji se održava 13. i 14. srpnja u turskom Marmarisu. Zadnji turnir igra se u Bjelorusiji (5-7. srpnja), a hrvatski izbornik Igor Šimunčić ističe: "Prvi dan igramo sa Izraelom i najpametnije bi bilo u toj utakmici sve riješiti, i ne upuštati se u kombinacije sa Turskom i Bjelorusijom. Čeka nas teško putovanje i ponovno dva dana oporavka. Potrebna je puna koncentracija i moramo riješiti sve odmah". Nakon tri turnira skupine C Europske lige vodi Hrvatska sa 22 boda, a slijede Bjelorusija sa 14, Turska ima 10, a Izrael 8 bodova. Pobjednik skupine plasirat će se na Final Four.

ISTANBUL - Dosadašnji branič kolumbijskog prvoligaša Millionaresa Leo Franco (22) potpisao je ugovor za turski Bešiktaš, postavši prvo pojačanje ovog kluba otkako je momčad preuzeo bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Mladi Kolumbijac je za Bešiktaš potpisao ugovor na pet godina. Za njegove usluge bili su zainteresirani i Juventus, Porto te Manchester City, no turska ponuda je bila najizdašnija. Nagađa se kako je Bešiktaš platio oko 2,5 milijuna eura odštete. Franco je za za mladu kolumbijsku reprezentaciju sakupio 13 nastupa, a na svjetskom U-20 prvenstvu održanom 2011. godine uvršten je u najbolju momčad prvenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙