FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 4. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati.

MIAMI - Košarkaši Miamija treću godinu zaredom izborili su nastup u velikom finale NBA lige nakon što su noćas u sedmoj, odlučujućoj utakmici finalne serije Istočne konferencije na svom parketu pobijedili Indianu sa 99:76, i tako sa 4:3 u pobjedama izborili plasman u finale gdje ih očekuju košarkaši San Antonija, koji su u finalu Zapadne konferencije sa 4:0 pobijedili Memphis. U pobjedničkoj momčadi LeBron James je pored 32 koša imao i osam skokova i četiri asistencije, dok je Dwyane Wayne uz 21 koš zabilježio devet skokova. U redovima Indiane najučinkovitiji su bili Roy Hibbert sa 18, David West sa 14 i George Hill sa 13 koševa.

ZAGREB/LONDON - Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho, koji je u ponedjeljak potpisao četverogodišnji ugovor sa Chelseajem, kazao je da mu je cilj unaprijediti igru momčadi, ali bez skupih transfera. "Moj rad mora pokazati napredak kod igrača i ekipe. Ako to ne uspijem neću biti sretan. Tek nakon toga na red mogu doći pojačanja. I prije sam igračima govorio da su pobjede najbolji lijek protiv umora. Pobjede, pobjede i samo pobjede, i nikada nećete biti umorni", kazao je Mourinho za Chelsea TV. Mourinho je napomenuo da je povratak u Chelsea bila lagana odluka. "Pitao sam šefa (Romana Abramoviča) da li me želite natrag, a on je uzvratio 'da li se ti želiš vratiti', i nakon nekoliko minuta sve je je bilo riješeno", izjavio je Mourinho.

LOS ANGELES - Bivši NBA košarkaš Mookie Blaylock (46), koji je 1. lipnja skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 43-godišnja žena, bit će optužen za ubojstvo iz nehaja za što mu prijeti zatvorska kazna od godinu dana. Blaylock je svojim "cadillacom" naletio na kombi u kojem je smrtno stradala žena koja je sjedila na suvozačkom mjestu. I sam Blaylock je teško stradao u sudaru te se oporavlja u bolnici u Atlanti. Osim toga, tereti ga se da je vozio pogrešnom stranom ceste i bez valjane vozačke dozvole. Blaylock je igrao u NBA ligi od 1989. do 2002., a bio je jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Veći dio karijere igrao je za Atlanta Hawkse, a nastupao je i za New Jersey Netse i Golden State Warriorse.

PRETORIA - Sudac u postupku koji se u Pretoriji vodi protiv poznatog paraolimpijca Oscara Pistoriusa zbog ubojstva njegove djevojke na ročištu u utorak je odgodio suđenje do 19. kolovoza, udovoljivši zahtjevu optužbe koja je tražila više vremena za pripremu optužnice. Odgodi ročišta nije se protivila ni obrana južnoafričkog atletičara koji je svjetsku slavu i nadimak "Blade Runner" zaslužio rezultatima koji su mu omogućili sudjelovanje u konkurenciji potpuno zdravih sportaša na OI u Londonu 2012., iako su mu amputirane obje noge i trči na posebnim protezama. Na Valentinovo ove godine Pistorius je u svojem domu četirima hicima iz pištolja ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp, manekenku popularnu u Južnoafričkoj Republici. Pistorius tvrdi da je bila riječ o tragičnoj pogrešci, jer je u mraku mislio da puca u provalnika. Optužba tvrdi da je dobro znao da nije riječ o provalniku, već o Steenkamp s kojom se prije toga svađao i da je počinio umorstvo s predumišljajem.

NEW YORK - Američki košarkaš 40-godišnji Jason Kidd, jedan od najboljih playmakera NBA lige, objavio je u ponedjeljak završetak igračke karijere nakon 19 sezona. Deset puta bio je sudionik All-Star utakmica, a sa Dallasom je bio prvak NBA lige 2011. godine. Završio je karijeru kao drugi najbolji asistent svih vremena, iza Johna Stocktona. Kidd je tijekom karijere igrao za Phoenix Sunse, New Jersey Netse, Dallas Maverickse, a posljednju sezonu proveo je u New York Knicksima.

BARCELONA - Najbolji brazilski nogometaš Neymar (21) u ponedjeljak je potpisao petogodišnji ugovor sa Barcelonom, te se je predstavio navijačima na stadionu Camp Nou, gdje se je okupilo oko 60.000 fanova Barce. "Ostvario mi se san, postao sam igrač Barcelone. Nadam se da ću pomoći Messiju da ostane najbolji na svijetu", kazao je Neymar, koji je došao iz brazilskog Santosa, a vrijednost transfera je 57 milijuna eura. Za Santos je odigrao 225 utakmica i postigao 136 golova, a u reprezentaciji Brazila skupio je 33 nastupa i 20 golova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙