FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 27. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako nedolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na svečanost ulaska Hrvatske u EU, umjesto koje u Zagreb dolazi ministar za Europu, nema veze s političkim razlozima te naglasila kako su svi dobrodošli, ali da je to prije svega fešta hrvatskih građanki i građana. "Svi koje smo pozvali i svi koji dolaze su vrlo dobrodošli, drago nam je i veseli nas da dolaze, ali ruku na srce - ovo je naša fešta", kazala je Pusić.

ZAGREB - Ovogodišnji državni proračun će izdržati, izjavio je večeras ministar financija Slavko Linić gostujući u Dnevniku Nove TV, upitan hoće li proračun izdržati ili će Vlada ići na još jedan rebalans do kraja godine. "Proračun će izdržati iz jednostavnog razloga što smo u prvom polugodištu nešto žurnije plaćali obveze. Osnovni je cilj Vlade prikupiti što više poreza i svih mogućih prihoda u proračunu. A to znači vrlo, vrlo žestoku borbu sa sivom ekonomijom i naplatu svega što može", kazao je Linić.

ZAGREB - Saborski zastupnik HDZ-a Vladimir Šeks rekao je danas u Hrvatskom saboru kako je inicijativa za promjenom Ustava moguća ukoliko petina zastupnika pokrene tu inicijativu, predsjednik Republike ili Vlada. Na novinarsko pitanje kako komentira inicijativu vladajuće koalicije za promjenom Ustava u koji bi se uvelo da zastara ne bi vrijedila za politička ubojstva počinjena na teritoriju Hrvatske i drugih zemalja, Šeks je pojasnio da se Ustav može promijeniti na dva načina - putem ustavotvornoga referenduma ili da njegovu promjenu predloži petina saborskih zastupnika, predsjednik Republike ili Vlada.

ZAGREB - Saborski zastupnik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Josip Salapić rekao je danas da se ta stranka zauzima za procesuiranje svih zločina, a posebice udbaških i komunističkih. "Žalosno je da se danas, pet-šest dana prije ulaska u EU, zadire u Ustavne promjene da bismo možda derogirali jedan zakon koji smo, po svemu sudeći, pogrešno donijeli bez konzultacija s europskim institucijama", rekao je Salapić novinarima u Hrvatskome saboru.

ZAGREB - Vladin prijedlog izmjena Zakona o medijima dobio je danas potporu saborskih klubova, no Jasen Mesić (HDZ) Vladu je prozvao da u godinu i pol dana nije pripremila medijsku strategiju, a nezadovoljstvo je izrazio i stanjem na HRT-u te u Hini. Riječ je o najboljem prijedlogu medijskog zakona koji smo dobili od Ministarstva kulture u ovom sazivu, ali ne zato što je donio nešto novo, već zato što je medijsku problematiku uskladio s pravnom stečevinom EU, poručio je Mesić u popodnevom dijelu rasprave.

ZAGREB - Oprobeni saborski klubovi iznijeli su niz primjedbi na prijedlog zakona o održivom gospodarenju otpadom, sumnjajući u provedivost zakona kojim će se, kako je najavio resorni ministar Mihale Zmajlović, iz temelja promijeniti komunalno ponašanje i odnos građana prema otpadu.

ZAGREB - Hrvatski sabor svečanom će sjednicom u subotu, 29. lipnja obilježiti ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. Uzvanicima svečanosti iz Hrvatske i inozemstva obratit će se predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Uz predsjednika i zastupnike Hrvatskog sabora, polusatnoj sjednici nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Milanović, visoki državni dužnosnici te uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Hrvatske, ukupno njih 350. Svečanoj sjednici nazočit će i inozemna parlamentarna izaslanstva.

ZAGREB - Hrvatski zavod za hitnu medicinu i inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdili su da nije bilo stručnog propusta u radu hitne medicinske službe (HMS) u Umagu, što znači da su medicinska prijavno-dojavna jedinica i timovi HMS poštovali sve protokole i postupali sukladno pravilima struke, priopćilo je danas Ministarstvo zdravlja u slučaju 74-godišnje pacijentice 21. lipnja. Margarita Klaj iz sela Jeci, u blizini Petrovije, umrla je 21. lipnja pred zaključanim vratima hitne pomoći u Umagu.

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Vesna Pusić danas je HNS-ovim lokalnim čelnicima, koji su od lokalnih izbora na dužnostima načelnika, gradonačelnika i župana te njihovim zamjenicima, da trebaju biti, kao i državni dužnosnici, prvenstveno logistika građanima. "Na lokalne dužnosti nitko nije došao zbog svjetske revolucije nego da bi općinu, grad ili županiju učinili malo boljom", rekla je Pusić.

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnice Ane Trošelj (PGS) o tome koji je cilj privatizacije "3. maja" i kakav će oblik imati brodogradilište nakon tog postupka kako ne može odgovoriti na to pitanje jer nije sudjelovao niti izrađivao plan privatizacije. No, kako je naveo, prvi cilj je postignut, a to je osiguran nastavak brodograđevne djelatnosti u Rijeci i sprječavanje likvidacije brodogradilišta.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je razbojnički trojac osumnjičen da se, zajedno s muškarcem koji je od ranije u zatvoru, serijom pljački domogao plijena od preko tri milijuna kuna. Od ukupno osam pljački, koliko se skupini stavlja na teret, čak ih se pet dogodilo u bankama i poštama, izvijestila je zagrebačka policija. Većinu ih je isplanirao i detaljno pripremio osumnjičeni 50-godišnjak koji je u zločinačkim akcijama navodno sudjelovao isključivo kao vozač.

ZAGREB - Jagoda Blum, koja se lažno predstavljala kao visoko pozicionirana zaposlenica zagrebačke gradske uprave, nepravomoćno je, u ponovljenom postupku, osuđena na devet godina zatvora jer je organizirala skupinu koja je pedesetak osoba prevarila za gotovo 28 milijuna kuna, nudeći im povoljan otkup gradskih stanova. Uz Jagodu Blum, koja je na izricanje presude dovedena iz pritvora, osuđeno je i njezinih petero pomagača.

SPLIT - Splitska je policija popodne opkolila Washingtonovu ulicu u Splitu gdje se u stanu u zgradi zabarikadirao muškarac nakon što je pucao po ulici u blizini dječjeg vrtića, no u pucnjavi nitko nije stradao. Splitski policajci su stigli na mjesto događaja, opkolili kuću, blokirali dio ulice te pokušavaju stupiti u kontakt s muškarcem.

PULA - Europolis - međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli održat će se od 13. do 27. srpnja na Kaštelu i u Kinu Valli, a kako je ovogodišnji prijatelj festivala Europska unija (EU), publici će se dugometražnim i kratkim igranim filmova predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU-a. Umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković najavio je program Europolisa u sklopu kojega će biti prikazano 11 dugometražnih i 19 kratkometražnih filmova.

ZAGREB - Retrospektivna izložba Miroslava Šuteja, koja će biti otvorena u subotu, 29. lipnja, predstavljena je danas u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) gdje će na dva kata obuhvatiti više od 400 djela iz svih umjetnikovih faza. "Šutej je bio majstor mobilne grafike i skulpture, a svojim radovima uvrstio se u poslijeratnu avangardu. Retrospektivnom izložbom obuhvatili smo gotovo pedeset godina umjetnikovih različitih tematskih i medijskih promišljanja ostvarenih u mnogobrojnim ciklusima.

KARLOVAC - Na šesnaestom Međunarodnom festivalu folklora koji će se od 7. do 13. srpnja održati u Karlovcu, Topuskom i Dugoj Resi održat će se 12 koncerata na kojima će nastupiti 180 sudionika. Direktor festivala Željko Štajcer rekao je na konferenciji za novinare da je MFF u proteklih 15 godina ugostio grupe iz 38 zemalja, odnosno više od dvije tisuće sudionika, a njihove je programe svake godine pogledalo oko 20.000 gledatelja.

VINKOVCI - Na 48. vinkovačkim jesenima, manifestaciji tradicijske kulture koja će se održati od 6. do 15. rujna pod geslom "To smo što jesmo" nastupit će oko 8.500 sudionika među kojima i članovi folklornih skupina Hrvata iz Rumunjske, Srbije, BiH, Mađarske i Austrije, rečeno je na sjednici Organizacijskog odbora manifestacije.

ZAGREB - Sudionici godišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti danas su sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem razgledavali Zagreb vozeći se biciklima od zgrade Gradske uprave do jezera Bundek. Gradonačelnik Bandić na Bundeku je bicikliste počastio pićem, a nakon obilaska tog zagrebačkog jezera biciklisti su se odvezli do Biciklističkog informativnog centra u Tomašićevoj 10.

ZAGREB - U povodu održavanja središnje proslave pristupanja Hrvatske u EU, a zbog posebnih mjera osiguranja na području Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić danas je za dane 29. i 30. lipnja donio naredbu o zabrani rada za tvrtke, prodavaonice te ugostiteljske i druge objekte u samom gradskom središtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙