FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ISTANBUL

Dolazak bivšeg hrvatskog nogometnog izbornika za kormilo turskog prvoligaša Bešiktaša izazvao je veliku pažnju turskih medija.

Izbacivanje Fenerbahčea i Bešiktaša iz europskih kupova i dolazak Bilića na stadion Inonu bile su 'top sportske' teme u Turskoj.

Većina medija navodi kako je Bešiktaš doveo kvalitetnog stručnjaka iza kojeg je neuspješna avantura u Moskvi. Navodi se i kako je prvi izbor istanbulskog kluba bio Robert Prosinečki, no Kayserisport ga nije pustio. Bešiktaš je želio i Marcela Bielsu međutim, on ih je odbio.

"Bilić - brz i žestok," naslov je u sportskom dnevniku AMK u kojem se opisuje Bilićeva karijera navodeći da se radi o mladom stručnjaku koji je diplomirao pravo, svira gitaru, nosi naušnicu i nikada nije miran za vrijeme utakmice.

Drugi sportski dvenik 'Fanatik' smatra kako Bilića u Bešiktašu očekuje težak posao, no uvjereni su da će uspjeti.

Dnevnik 'Milliyet' navodi da će svečano potpisivanje trogodišnjeg ugovora (2+1) biti u petak kada Bilić posebnim zrakoplovom dolazi u Istanbul.

Dnevnik 'Posta' donosi i reakciju najžešćih navijača Bešiktaša, 'Garsi' koji su podigli palac gore.

"Vjerujemo kako će hrvatski stručnjak probuditi naš klub," poručili su navijači.

Zanimljivo, dio medija je Bilićev dolazak u turski nogomet ukrasio okvirima s naslovima 'Bilić - Terim 1:1'. Fatih Terim je sada trener prvaka Galatasaraya, a donedavno su i on i Bilić bili za kormilom reprezentacija Hrvatske i Turske. Njihov međusobni skor u pobjedama je 1:1. Terim je slavio na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj, a Bilić u dodatnim kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini.

ZAGREB

Predsjednik RH Ivo Josipović uručio je Hrvatskom paraolimpijskom odboru (HPO) Povelju Republike Hrvatske koju je jučer, uoči svečanog koncerta u prigodi Dana državnosti u Hrvatskom narodnom kazalištu, preuzeo predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

"To je najveće državno priznanje i predstavlja potvrdu da smo svih ovih godina neovisnosti naše domovine uspješno djelovali i organizacijski napredovali te pridonijeli razvitku i promicanju međunarodnoga položaja i ugleda Republike Hrvatske u svijetu", kazao je Kovačić i naglasio da je od 1992. godine i prvog nastupa pod hrvatskim stijegom na Paraolimpijskim igrama u Barceloni, devedeset i dvoje hrvatskih paraolimpijaca nastupilo na šest ljetnih i trima zimskim igrama na kojima su osvojili 14 medalja. Tome treba pridodati i to da godišnje naši reprezentativci osvajaju više od 200 medalja na raznim međunarodnim natjecanjima te da nam je svaki paraolimpijski ciklus uspješniji od prethodnog po broju uspješnih nastupa i medalja osvojenih na Paraolimpijskim igrama.

BOSTON

Los Angeles Clippersi će službeni predstaviti Doca Riversa kao svog novog trenera nakon što su Boston Celticsi pristali pustiti ga u zamjenu za prvi izbor na draftu 2015., objavile su obje momčadi NBA.

Rivers se tako priključuje Clippersima nakon devet sezona provedenih u Bostonu gdje je sakupio 416 pobjeda i 305 poraza u regularnom dijelu sezone i omjer 59-47 u post-sezoni.

Rivers (51) je jedan od četiri aktivna trenera koji su osvojili NBA naslov i preuzima Clipperse koji su završili prošlu sezonu na četvrtom mjestu Zapadne konferencije, ali su onda eliminirani u prvom krugu doigravanja. Na klupi Clippersa će zamijeniti Vinnyja Del Negra, kojem nije ponuđeno produljenje ugovora.

Clippersi su zauzvrat dali pravo prvog izbora na draftu 2015. Bostonu koji je pustio Riversa iako mu ugovor traje još tri godine. Boston nije objavio ime Riversovog nasljednika.

Prije nego je došao u Celtics, Rivers je proveo četiri godine kao trener u Orlando Magicu gdje je osvojio i nagradu najboljeg trenera godine 2000.

NYON

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (Uefa) kaznila je danas turske klubove Fenerbahče trogodišnjom, a Bešiktaš jednogodišnjom zabranom nastupa na svim natjecanjima pod nadležnosti Uefe, zbog sudjelovanja u namještanju utakmica u sezoni 2010/2011.

Fenerbahče tako neće moći igrati u kvalifikacijama za ovogodišnju Ligu prvaka, a ni sljedeće godine neće moći igrati u Europi, dok mu je treća godina suspenzije uvjetna.

Drugi istambulski klub Bešiktaš, na čiju klupu bi trebao sjesti Slaven Bilić, ove sezone neće moći igrati kvalifikacije za europsku ligu.

Uvjetnu jednogodišnju suspenziju zaradila je i bukureštanska Steaua.

MERSIN

Hrvatski boćari Iva Vlahek i Leo Brnić izborili su plasman u četvrtfinale u preciznom izbijanju na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu.

Brnić je ušao među osam s 19 bodova, dok je Iva sakupila 14 bodova. Sutra su na rasporedu četvrtfinala, a potom i rasplet u borbi za medalje. Počinju i borbe u brzinskom izbijanju.

"Boćalište je malo neobično jer nema pijeska, no u svakom slučaju je bolje nego prije četiri godine u Pescari. Konkurencija je jaka, no ja se nadam plasmanu među četiri," kazala je 25-godišnja Zagrepčanka, članica BK Špansko.

Danas je nastupio i biciklist Josip Rumac koji je u utrci na kronometar bio deveti s rezultatom 35:09.02 zaostavši za pobjednikom Francuzom Yoannom Paillotom više od dvije minute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙