FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama izrazio je sumnju u pogledu američke vojne akcije u Siriji, poput uspostave zone zabrane leta, jer dvoji da bi to pridonijelo smirenju sukoba. "Ako uspostavite zonu zabrane leta, može se dogoditi da ne riješite problem unutar tog područja", rekao je Obama u razgovoru za američku televiziju PBS, u intervjuu snimljenom u nedjelju u Bijeloj kući, pred njegov odlazak na summit G8. Obama je govorio nakon što je jedan od njegovih savjetnika u Bijeloj kući jasno optužio sirijski režim da je koristio plin sarin protiv pobunjenika i obećao pobunjenicima pomoć u vidu "vojne potpore". Međutim, američki predsjednik nije želio pojasniti koji oblik bi mogla imati ta "vojna potpora". "Rekao sam da ćemo povećati potporu oporbi, i političku i vojnu. Nisam precizirao točno što ćemo učiniti a to neću napraviti ni u ovoj emisiji", kazao je. Obama je rekao da vidi pozitivan znak u izboru iranskog predsjednika Hasan Rohanija, posebice u pogledu nuklearnog pitanja, ali isključuje mogućnost ukidanja sankcija Teheranu.

KABUL - Najmanje troje civila poginulo je a 24 su ranjena u samoubilačkom atentatu u utorak u Kabulu, pokazuju prvi policijski podaci. "Troje civila poginulo je a 24 su ranjena", rekao je za AFP Mohamed Zahir, visoki dužnosnik policije u Kabulu. Atentat je bio usmjeren na Mohameda Mohakika, čelnika hazarske manjine i saveznika predsjednika Hamida Karzaija, koji ga je izbjegao. Napad je izveden na dan kada NATO treba završiti prebacivanje kontrole nad sigurnošću zemlje na afganistanske snage.

RIO DE JANEIRO - Oko 100.000 Brazilaca prosvjedovalo je u ponedjeljak u većim brazilskim gradovima protiv podizanja cijena javnog prijevoza i troškova za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva iduće godine, od čega je najveći prosvjed sa 30.000 sudionika organiziran u Sao Paulu. Policija procjenjuje da je u Sao Paolu prosvjedovalo oko 30.000 ljudi, dok su se manji prosvjedi održali u Braziliji, Rio de Janeiru, Belo Horizonteu, Fortalezi, Salvadoru i drugim gradovima. U glavnom gradu Braziliji je oko 2.500 prosvjednika prema policiji i dvostruko više prema tvrdnjama organizatora blokiralo glavnu aveniju gdje se nalaze sjedišta ministarstava i druge vladine zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙