FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JOHANNESBURG - Bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela proveo je treću noć u bolnici u koju je primljen u "zabrinjavajućem stanju", a novih informacija o njegovom zdravstvenom stanju nema. U ponedjeljak ujutro nije bilo novih informacija o njegovu zdravlju, a ured predsjednika još od njegove hospitalizacije nije objavio nikakve informacije, što se može pripisati i njegovu stanju, koje je kod prijema u bolnicu bilo "zabrinjavajuće, ali stabilno". Novinari javljaju da je obitelj dva puta posjetila bivšeg predsjednika u bolnici u Pretoriji gdje se pretpostavlja da je zbrinut, dok službeni izvori odbijaju objaviti u kojoj se bolnici nalazi.

SEUL - Sjeverna i Južna Koreja postigle su u ponedjeljak, nakon maratonskih pregovora, sporazum o održavanju sastanka na razini vlada, prvi od 2007., objavila je južnokorejska agencija Yonap. Dogovor o tom sastanku koji bi se trebao održati u srijedu i četvrtak u Seulu, postignut je nakon 18 sati pregovora između dužnosnika dviju Koreja, u pograničnom selu Panmunjom, kaže agencija. Bili su to prvi bilateralni međukorejski razgovori u posljednje dvije godine, nakon mjeseci vojnih napetosti na poluotoku koje su dodatno poticale nuklearne ambicije sjevera. Glavni cilj razgovora bio je utvrditi dnevni red, mjesto i kalendar susreta na visokoj razini koji bi trebao biti posvećen ponovnoj uspostavi trgovinskih veza, posebno otvaranju međukorejskog industrijskog kompeksa u Kaesongu koji je Sjeverna Koreja zatvorila u travnju u jeku napetosti s južnim susjedom.

KABUL - Napad na zračnu luku u Kabulu završio je u ponedjeljak ujutro smrću sedmorice napadača, priopćila je afganistanska policija, dodajući da podaci zasad govore da nije bilo civilnih žrtava niti žrtava među snagama sigurnosti. Skupina naoružanih napadača domogla se dvije zgrade u zoni zračne luke i otud napala. Zona zračne luke u Kabulu u načelu je vrlo sigurna, i tu je smještena i velika vojna baza NATO-a. Odgovornost za napad preuzeli su talibani, koji se već deset godina bore protiv vlade u Kabulu i njezinih saveznika u NATO-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙