FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga pape Franje "Korupcija - zlo našeg vremena"

SPLIT, 29. svibnja 2013. (Hina) - Knjiga pape Franje "Korupcija - zlo našega vremena", u kojoj Papa piše o korupciji kao o "moralnom raku" koji je zahvatio mnoga društva, predstavljena je danas u Splitu.

"Nekadašnji kardinal iz Buenos Airesa, a današnji Papa, u knjizi nudi oštroumno promišljanje koje ide do korijena korupcije, nudeći istodobno jasne riječi ohrabrenja za istinsko življenje kršćanstva te preobražaj srca i društva", rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta predstavljajući prvo Papino djelo prevedeno na hrvatski.

"Ako je i prevladalo mišljenje da se korupcija tiče prije svega onih na utjecajnim položajima, onih što imaju moć i vlast, nakon čitanja ove knjige postaje razvidno da je korupcija puno šire zlo, te da taj opasan virus može zahvatiti svakoga", rekao je Balta.

Papa Franjo u knjizi, uz ostalo, navodi da se grijeh oprašta, dok se korupcija ne može oprostiti i trebala bi, prije svega, biti izliječena. Te riječi, napomenuo je Balta, mogu začuditi, ali Papa ih u knjizi jasno obrazlaže, duboko propitujući stvarnost korupcije.

"Papa tako naglašava da korupcija ne predstavlja zbir grijeha, ma kako teških, a nije ni jedan od tolikih poroka srca. Ona je kvalitetno drukčije zlo. Korumpiran čovjek nije svjestan svojeg stanja i postaje zarazan za društvo", rekao je Balta.

Jorge Mario Bergoglio rođen je u Buenos Airesu 1936. Zaređen je za svećenika 1969. u Družbi Isusovoj, a 25. lipnja 1992. zaređen je za biskupa. Nadbiskupom Buenos Airesa postao je 1998. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je kardinalom 21. veljače 2001. Sudjelovao je na konklavama na kojima je Benedikt XVI. izabran za papu. Za papu je izabran 13. ožujka 2013. te je uzeo ime Franjo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙