FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Živjeli muškarci" Žuži Jelinek

ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Knjiga modne stilistice i kolumnistice Žuži Jelinek "Živjeli muškarci", u kojoj je objavljeno 55 odabranih kolumni o seksu i muško-ženskim odnosima objavljenih u tjedniku "Gloria" u posljednjih godinu i pol dana, predstavljena je večeras u Židovskoj općini Zagreb.

Knjigu (254 str.) objavila je izdavačka kuća "Znanje", a predstavili su je urednica ljubavnih romana Glorije Ivanka Vranković, glavna urednica Glorije Dubravka Tomeković Aralica, a nazočna je bila i autorica, kojoj je to deseta objavljena knjiga.

Istaknuvši kako je Žuži Jelinek jedinstvena žena, Vranković je rekla da su Žužine kolumne toliko životne, realne i duboke da se svakom tko ih čita može desiti da u onome o čemu ona piše nađe i sebe.

Knjiga "Živjeli muškarci" nije romansirana biografija, već je biografija svih nas pomalo, rekla je. "Kada Žuži govori o ljubavi i seksu to je toliko normalno, prirodno i ljudski. To, što ona može reći, nitko (drugi) ne može a da ne bude vulgaran", rekla je Vranković.

"Tko bi od nas javno rekao da se četiri puta udavao, dva puta iz interesa i dva iz ljubavi. Tko bi javno priznao da je varao, rekao da je osvajao neosvojivo i javno rekao da se družio sa onima s kojima to nije bilo baš prikladno. Nitko se ne bi usudio i zato mislim da je Žuži jedinstvena žena", kazala je. Dodavši kako je u braku 53 godine, Vranković se našalila rekavši "tko zna što bi bilo da je Žuži upoznala ranije".

Glavna urednica Glorije Dubravka Tomeković Aralica kazala je da uskoro očekuje i Žužinu jedanaestu knjigu s obzirom na to da, kazala je, Žuži zrači energijom i optimizmom na kojima joj zavide puno mlađi članovi redakcije "Glorije".

Napomenuvši da "Gloria" iduće godine obilježava dvadesetu obljetnicu izlaženja, istaknula je da je Žuži "njihova institucija od prvog broja".

Na predstavljanju knjige pjesmu namijenjenu Žuži Jelinek otpjevala je Tereza Kesovija, a nastupila je Jadranka Gračan u pratnji Ive Rajića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙