FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Knjiga "Vinkovci grad na dlanu"

VINKOVCI, 7. svibnja 2013. (Hina) - Knjiga vinkovačkog geografa Vladimira Ćirića "Vinkovci grad na dlanu" u kojoj autor na više od 500 stranica daje povijesni prikaz razvoja Vinkovaca do današnjih dana, predstavljena je večeras u kongresnoj dvorani hotela "Slavonija" u Vinkovcima.

"Knjiga "Vinkovci grad na dlanu" ulazi u svaki kutak Vinkovaca, svaku vinkovačku ulicu i kuću donoseći nam ljepotu ovoga grada s kojima se mi Vinkovčani silno ponosimo", kazao je na predstavljanju knjige, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić poručivši kako su Vinkovci "grad budućnosti".

Prema njegovim riječima, svaki građanin Vinkovaca dao je dio sebe kako bi Vinkovci postali lijepom i ugodnom sredinom za život.

"Možda smo u nekim dijelovima grada i srušili nešto arhitektonski lijepo i vrijedno, ali sustavno nastojimo zaštiti naš grad", rekao je gradonačelnik Mladen Karlić.

Prema riječima potpredsjednika Hrvatskog sabora Tomislava Čuljka, knjiga Vladimira Ćirića nije mogla biti predstavljena u bolje vrijeme nego u ovo, kada se Hrvatska nalazi pred ulaskom u EU.

"Svim onim građanima EU koji budu dolazili u Vinkovce bit će dovoljno u ruke dati ovu knjigu i u njoj će sve pronaći", kazao je Čuljak dodajući kako je knjiga podsjetnik i samim Vinkovčanima kako su Vinkovci izgledali nekada, a kako danas i koliki je napredak u međuvremenu postignut.

Umirovljena novinarka Milka Vida podsjetila je kako je knjiga "Vinkovci grad na dlanu" u stvari prošireno, drugo izdanje, istoimene autorove knjige izdane 2004., ali sada puno bogatije i opširnije od prethodne.

O knjizi je govorio i sam autor prema čijim riječima "osvježenje" u knjzi predstavlja velik broj snimaka Vinkovaca iz zraka, dok su ostale fotografije rađene tako da ukazuju više na pojedine detalje gradske arhitekture nego cjelinu.

"Isto tako valorizirali smo kulturno-povjesnu baštinu kako bi se prepoznali različiti stilovi koji postoje u arhitekturi Vinkovaca, posebice u središtu grada", naveo je Ćirić rekavši kako je riječ o kombinaciji knjige i monografije pisanoj na žurnalistički način bez pretenzija da bude pretjerano znanstveno-stručna.

Osim na hrvatskom, tekst je u knjizi pisan i na engleskom jeziku.

Vladimir Ćirić do sada je u svojstvu autora-koautora objavio dvije monografije, 11 stručnih radova i sedam dokumentarno obrazovanih filmova u suradnji s Vinkovačkom televizijom, Gradskim poglavarstvom Vinkovaca i Tenis klubom Vinkovci.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙