FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga J. Valkovića "Crkva i svijet medija"

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Knjiga Jerka Valkovića "Crkva i svijet medija - Mogućnost susreta i različitost perspektiva" predstavljena je danas u prostorijama Glasa Koncila u Zagrebu.

O knjizi su govorili viši asistent Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Krunoslav Novak, u ime nakladnika Stjepan Pogačić te autor knjige Jerko Valković.

Knjiga otvara temu cjelovita odnosa Crkve i medija do današnjih dana, napomenuo je Novak dodavši kako autor progovara o mogućnosti susreta Crkve i medija te njihovim različitostima. Istaknuo je kako se u knjizi nalazi mnoštvo informacija iz svijeta medija tijekom različitih razdoblja te dodao kako bez praćenja njezine komunikacije nije moguće kroz povijest pratiti život Crkve.

Novak je napomenuo da su u knjizi pregledno obrađene osnovne značajke pojedinih razdoblja o Crkvi i komunikaciji, odnosno na samom početku djelovanja Crkve, razdoblju pojave tiska, tiskanih medija te digitalnih medija.

Dodao je kako knjiga dotiče i suvremeno razdoblje, a posebno obrađuje 20. stoljeće u kojem Crkva na medije gleda kao evangelizacijska sredstva.

Valković je istaknuo kako mu je poseban izazov bio istraživanje područja u kojem se susreću liturgija i mediji. "Papa Franjo je pozvao medije da upoznaju Crkvu", rekao je dodavši kako takav pristup omogućuje dijalog.

Knjiga "Crkva i svijet medija - Mogućnost susreta i različitost perspektiva" (209. str.) podijeljena je na dva dijela. U prvom autor piše o Crkvi i sredstvima društvenih komunikacija: od pergamene do virtualnih prostora, a u drugom o radijskom i televizijskom prijenosu mise. Autor donosi i sve relevantne crkvene dokumente o problematici kojom se u knjizi bavi, a koristi i sekundarnu literaturu. Knjigu je objavio zagrebački nakladnik Glas Koncila.

Komunikolog i teolog Jerko Valković rođen je 1964. u Krku. Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu predaje kolegije iz moralne teologije, socijalnoga nauka Crkve i komunikacijskih znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙