FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: u drugi krug idu Sabo (SDP) i Penava (HDZ)

VUKOVAR, 20. svibnja 2013. (Hina) - U drugi krug izbora za gradonačelnika Vukovara, nakon što su prebrojani glasovi sa svih biračkih mjesta, idu dosadašnji vukovarski gradonačelnik, kandidat koalicije SDP-HSU-Zelena lista Željko Sabo (SDP), i kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-BUZ Ivan Penava (HDZ).

Sabo je osvojio 42,51 posto, a Penava 40,33 posto glasova. Na trećem mjestu nalazi se Dragan Crnogorac, kandidat SDSS-a za kojega je glasovalo 8,34 posto birača, dok su preostali kandidati od ukupno sedmero, osvojili po manje od 3 posto glasova.

Kandidatura Crnogorca za gradonačelnika Vukovara, prva je kandidatura nekog od članova SDSS-a za čelno mjesto Vukovara nakon Domovinskog rata. Za zamjenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine 73,22 posto glasova dobio je kandidat SDSS Srđan Milaković, a njegov protukandidat Nebojša Bajić iz Srpske narodne stranke 22,31 posto.

Prije četiri godine, u drugi krug izbora ušli su Damir Barna (koalicija HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS-SDSS) koji je u prvom krugu osvojio 46,12 posto glasova i Željko Sabo - SDP s 34,64 posto glsova. U drugom krugu pobjedio je Sabo osvojivši 51,03 posto glasova, a Barna je dobio 47,61 posto glasova.

U izborima za Gradsko vijeće Vukovara, koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-BUZ dobila je 42,04 posto, koalicija SDP-HSU-Zelena lista 32,02 posto, a SDSS 10,94 posto glasova, dok ostale liste nisu prešle izborni prag.

U prošlom sazivu Gradskog vijeća Vukovara, SDP je imao 11, HDZ osam, SDSS pet, a HSP dr. Ante Starčevića troje vijećnika, a troje je bilo nezavisnih vijećnika. Na vlasti je bila koalicija SDP-HSP dr. Ante Starčevića koja se raspala prije nekoliko mjeseci te je SDP vladao sam uz potporu SDSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙