FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabo: nisam iznenađen kojoj koaliciji Stožer daje potporu

VUKOVAR, 9. svibnja 2013. (Hina) - Vukovarski gradonačelnik i kandidat koalicije SDP-HSU-Zelena lista za novi gradonačelnički mandat Željko Sabo izjavio je danas za Hinu kako nije iznenađen odlukom Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara da u predizbornoj kapmanji za lokalne izbore za gradonačelnika i vukovarsko Gradsko vijeće podupru koaliciju HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-BUZ.

Od samog osnutka tog stožera bilo je jasno na koju će stranu on skrenuti, rekao je Sabo i dodao kako to za njega nije ništa novo te da je odmah nakon vukovarskog skupa rekao kako Stožer nije ništa drugo nego produžena ruka HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića. "Bilo je samo pitanje trenutka kada će oni to javno objaviti", rekao je Sabo.

Također je naveo kako posjeduje dokument sa sjednice vukovarskoga Gradskog vijeća održane 1998. na kojoj su vijećnici, među kojima su bili i bivši glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Zdravko Komšić te mnogi ugledni vukovarski branitelji, jednoglasno donijeli odluku o osnivanju Dječjeg vrtića Vukovar 2, koji je među Vukovarcima poznatiji kao "srpski vrtić". "Znači od te, 1998. godine, u Vukovaru se mogu viditi dvojezični natpisi", rekao je Sabo, dodajući kako misli da su građani Vukovara dovoljno svjesni da znaju tko je tko i tko u čijem interesu nešto radi ili ne radi.

"Vjerujem u građane i apeliram na njih da izađu na izbore i odluče o gradonačelniku već u prvom krugu i na taj način uštede petstotinjak tisuća kuna. Za taj novac bolje je izgraditi neku ulicu ili objekt", rekao je Sabo.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara donio je odluku da u predizbornoj kampanji u Vukovaru podupre koaliciju HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-BUZ. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik tog stožera Tomislav Josić tekao je objašnjavajući tu odluku kako je ocijenjeno da bi Stožer, mogućom pobjedom na izborima u Vukovaru koalicije s HDZ-om na čelu, na najbrži način mogao ostvariti ciljeve za koje se zauzima. Zbog te su odluke Stožer napustili glasnogovornici Zdravko Komšić i Damir Maduna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙