FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: U Vukovaru se rađa jedna nova Hrvatska

VUKOVAR, 17. svibnja 2013. (Hina) - Na večerašnjem predizbornom skupu u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao kako je taj grad ponos Hrvatske "jer se tu rađa jedna nova Hrvatska i jer se poštuju hrvatski zakoni",

Na predizbornom skupu koalicije SDP-HSU-Zelena lista za gradonačelnika i Gradsko vijeće Vukovara, održanom večeras u vukovarskom Radničkom domu pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera stranaka koalicije Milanović je rekao kako ćemo se onoga što se dogodilo u Vukovaru uvijek sjećati, ali da moramo nastaviti živjeti zajedno.

Priznajući da su promjene u hrvatskom društvu i državi spore rekao je da su one neizbježne ako želimo promjene na bolje.

Prema njegovim riječima, "bit će još više rada, a reda već ima i to se vidi u vođenju države i u financijama".

Kako je rekao, HDZ posljednjih dana spominje tunele, ovaj puta ispod Jadranskog mora.

"Oni opet o tunelima. Dosta je farbanja, dosta ste nas farbali", poručio je Milanović dodajući kako se pametni ljudi mjenjaju kada se sprema oluja, a ne kada do nje već dođe. "Nas su osam godina vodili manje pametni koji tu oluju nisu željeli vidjeti", ustvrdio je.

Također je kazao kako Vlada, inzistiranjem na uvođenju reda, želi stvoriti modernu državu u kojoj "nitko nije stranac, nitko nije gost".

Kandidat za novi mandat gradonačelnika Vukovara i nositelj koalicijske liste SDP-HSU-Zelena lista za vukovarsko Gradsko vijeće Željko Sabo (SDP) pozvao je birače da već u prvom krugu odluče o vukovarskom gradonačelniku i na taj način gradskom proračunu uštede pola milijuna kuna.

Predstavljena je i kandidatkinja koalicije SDP-HSU-HNS-Zelena lista-Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske za vukovarsko-srijemsku županicu Anica Birač (SDP) koja je poručila kako su promjene u županiji "ne potrebne već krajnje nužne ako se želi ostvariti napredak".

Također su predstavljeni i kandidati koalicije za vijećnike u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije.

Na ulazu u Radnički dom, Zorana Milanovića dočekalo je nekoliko kandidata s liste Grupe birača za Gradsko vijeće Vukovara, nositelja bivšeg člana SDP-a Martina Nikolića s transparentima protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Prije dolaska u Vukovar, predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio je i u Županji te Vinkovcima, družeći se s građanima i tamošnjim članovima i simpatizerima SDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙