FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HDZ,HSP-AS,HSLS, DC i BUZ predstavili za listu Vukovar

VUKOVAR, 4. svibnja 2013. (Hina) - U četiri godine vladavine SDP-a gradom Vukovarom, došlo je do urušavanja gospodarstva grada, a mlade obitelji u nedostatku zaposlenja gotovo svakodnevno iseljavaju iz Vukovara, rečeno je na predstavljanju koalicijske liste za Gradsko vijeće grada Vukovara, koju čine HDZ, HSP dr. Ante Starčevića, HSLS, DC i Blok umirovljenici zajedno ( BUZ ).

Predstavljajući program koalicije za razdoblje od 2013. do 2017. godine, kandidat koalicije za vukovarskoga gradonačelnika Ivan Penava (HDZ) ustvrdio je kako se u zadnje četiri godine, otkako je gradonačelnik Željko Sabo (SDP), u Vukovaru "sve odvija stihijski, bez ozbiljnog promišljanja o budućnosti".

"Želimo Vukovar kao gospodarsko, turističko, kulturno, upravno i prometno središte Vukovarsko-srijemske županije", kazao je Penava založivši se za privatizaciju Borova i Luke Vukovar po principu radničkog dioničarstva kao i za zadržavanje povlastica koje Grad Vukovar ima na osnovi Zakona o Vukovaru.

Prema njegovim riječima, sadašnje gradske vlasti hvale se kako stipendije Grada dobije svaki student koji stipendiju zatraži, "a nitko ne govori o činjenici da se većina tih mladih nakon studiranja ne vraća u Vukovar jer ovdje za njih nema radnih mjesta".

Aktualnu gradsku vlast optužio je i da se bavi "prodavanjem magle otkrivanjem obnovljenih fasada te uređenjem cesta i nogostupa" u čemu gradonačelniku, kako je kazao, zdušno pomažu i lokalni mediji, dok grad gospodarski tone, a radna se mjesta svakodnevno gube.

Kandidat koalicije za zamjenika gradonačelnika Marijan Pavliček (HSP dr. Ante Stračlevića) naveo je kako se u zadnje četiri godine broj nezaposlenih u Vukovaru povećao s 2.900 na 3.200 osoba. Predstavljena je i kandidatkinja koalicije za zamjenicu gradonačelnika Vukovara, Marijana Balić (HDZ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙