FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin se u petak sastaje s Ban Ki-moonom

MOSKVA, 16. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon sastaje se u petak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u njegovoj rezidenciji u Sočiju, priopćio je Kremlj u četvrtak, dok su zaredali diplomatski kontakti radi rješavanja sirijske krize.

Taj će se susret održati "u okviru radnog posjeta UN-ova glavnog tajnika Rusiji od 16. do 19. svibnja", dodaje Kremlj u kratkom priopćenju, ne navodeći druge potankosti.

Ban je pak rekao u razgovoru za ruski dnevnik Komersant od četvrtka da će na dnevnom redu njegova susreta s ruskim čelnicima biti teme koje izazivaju "zabrinutost obiju strana, među kojima je i stanje u Siriji".

Glavni tajnik UN-a će u petak razgovarati i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, po priopćenju koje je početkom tjedna objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova.

UN je u srijedu osudio "eskalaciju" napada sirijskog režima u neobvezujućoj rezoluciji simbolične važnosti kojoj se Rusija usprotivila. Ruski izaslanik u UN-u Aleksandar Pankin rekao je da je ta rezolucija "pristrana" i da će ugroziti američko-ruske napore za organiziranje međunarodne konferencije o Siriji.

Moskva je jedan od posljednjih partnera režima u Damasku kojemu doprema oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙