FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu i Putin u utorak o sirijskoj krizi

MOSKVA , 13. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak će u Rusiji s predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarati o sirijskoj krizi, objavio je u ponedjeljak Kremlj.

"Ruski predsjednik 14. svibnja sastat će se s izraelskim premijerom koji će doputovati u radni posjet Rusiji", stoji u priopćenju te se dodaje kako će se posebna pozornost posvetiti situaciji na Bliskom istoku, osobito u Siriji.

Glasnogovornik ruskog predsjednika u subotu je izjavio kako se Netanyahu u Rusiji očekuje ovaj tjedan.

Pregovori između Moskve i Zapada o Siriji održani su prošli tjedan, a bili su popraćeni kontroverznim informacijama o isporuci ruskih raketa zemlja-zrak režimu u Damasku.

Osnovna tema razgovora, tijekom Netanyahuova posjeta Rusiji bit će, prema pisanju izraelskih medija, predviđena isporuka raketa S-300 namijenena Siriji. Član izraelske vlade u nedjelju je kazao da je Netanyahu odlučan u nastojanju da spriječi prodaju ruskih raketa Siriji.

Ranije je i američki državni tajnik John Kerry upozorio ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova na isporuku spomenutih raketa, kazavši kako bi to moglo biti potencijalno destabilizirajuće za regiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙