FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mursi nije uspio dobiti zajam i žito od Rusije

SOČI, 19. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik Mohamed Mursi u petak je na razgovorima s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom od Rusije zatražio žito i zajam u nastojanju da ublaži sve dublju gospodarsku krizu u Egiput no nije ih uspio osigurati.

Ruski dužnosnici su samo rekli da će Moskva razmotriti zahtjev za zajam, za koji je ranije izvor iz Moskve rekao da bi iznosio oko dvije milijarde dolara, te da bi mogla povećati opskrbu žitaricama ako ovogodišnja žetva ostvari zacrtane ciljeve.

"Dogovorili smo se da ćemo postupno raditi prema diverzifikaciji naše trgovine i gospodarskih veza i više pozornosti posvetiti suradnji kroz ulaganja", rekao je Putin nakon razgovora u crnomorskom ljetovalištu Sočiju.

Egipatski ministar trgovine i industrije Hatem Saleh je na pitanje o mogućem zajmu rekao da glede zajma "ništa nije zaključeno".

Saleh nije naveo dodatne pojedinosti no Putinov pomoćnik Juri Ušakov je rekao da se razgovara "o iznosu koji nije malen".

Ruski ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodrov je potvrdio da su dvije strane razgovarale o mogućem povećanju opskrbe žitom za Egipat no naznačio je da još nije postignut nikakav dogovor. "Ako Rusija požanje 95 milijuna tona žita ove godine sasvim je moguće da se taj zahtjev ispuni", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙