FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli svečano otvoren "Monte Librić"- festival dječje knjige

PULA, 20. travnja 2013.(Hina) - Šesti Festival dječje knjige "Monte Librić" svečano je danas otvoren u pulskoj Zajednici Talijana, a do 26. travnja održat će se 65 programa na kojima će sudjelovati više od 40 sudionika, 21 hrvatski suvremeni i renomirani autor te dva talijanska i jedan litvanski autor.

Direktorica festivala Slavica Ćurković ustvrdila je kako se "Monte Librić" profilirao kao značajan hrvatski festival dječje književnosti, koji zajedničkim snagama stvara ekipa Sajma knjige u Istri.

Županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica izrazio je zadovoljstvo što ovih dana u Puli i cijeloj Istri vladaju djeca i knjige dodavši kako se dječji festival pridružuje obilježavanju stogodišnjice prvoga izdanja "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića" Ivane Brlić Mažuranić.

Inače, ovogodišnji "Monte Librić" bit će po prvi put tematski određen i to pod temom "Nestvarna stvarnost", u okviru koje će se raspravljati o suvremenom dječjem romanu. U sedam festivalskih dana izmjenjivat će se mnogobrojna i raznolika predstavljanja autora, kreativne i edukativne radionice, radionice za odrasle, kazališne predstave, filmske projekcije, stručni skupovi i izložbe.

Ujedno, tijekom festivala više od pet tisuća naslova izložit će četrdesetak hrvatskih i talijanskih nakladnika, a slikovnice, zbirke pjesama, bajke, basne, dječje romane, edukativne naslove i stručnu literaturu za pedagoge i nastavnike moći će se kupiti s popustom od 10 do 50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙