FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko-neretvanska županija slavi svoj dan

DUBROVNIK, 10. svibnja 2013. (Hina) - Svečanom sjednicom u Kazalištu Marina Držića danas je u Dubrovniku obilježen Dan Dubrovačko-neretvanske županije, blagdan njezinog nebeskog zaštitnika sv. Bogdana Leopolda Mandića, i tom su prilikom uručena županijska priznanja.

Skupština Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je dvije nagrade za životno djelo - župniku iz Ploča don Petru Mikiću te, posmrtno, pokojnom generalu Hrvatske vojske Janku Bobetku.

Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su dr. Nada John psihijatrica iz Dubrovnika, Družba sestara služavki Malog Isusa - samostana sv. Obitelji iz Metkovića, te Nogometni klub Neretvanac iz Opuzena.

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i inozemstvu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila je cavtatska klapa Ragusavecchia.

Obraćajući se okupljenima, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kazao je kako je Dubrovačko-neretvanska županija dokazala da županije mogu ispuniti ulogu koju im je zakonodavac namijenio i da mogu odgovoriti potrebama građana i gospodarstva kad je u pitanju regionalna samouprava.

"Ispunjavali smo svoje zadaće s punom ozbiljnošću i odogovornošću na svim područjima djelovanja županije, u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj skrbi, županijskim i lokalnim cestama, prostornom planiranju, upravljanju pomorskim dobrom, podupiranju gospodarstva, privlačenju ulaganja i gospodarenju otpadom, pomagali smo razvoj sveučilišta, brinuli se o mladima, ali i o trećoj životnoj dobi, te posebno stradalnicima Domovinskog rata i svim braniteljima," rekao je uz ostalo župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙