FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: Kontinuitet u upravljanju županijom

RIJEKA , 22. travnja 2013. (Hina) - Kandidat za primorsko-goranskog župana Zlatko Komadina (SDP) na današnjoj je konferenciji za novinstvo, predstavljajući dio izbornog programa, naglasio značenje kontinuiteta u upravljanju tom županijom.

Komadina je, kao kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-IDS-ZS-ARS-SDAH, predstavio okosnice programa među kojima je nužnost decentralizacije javnog sektora. Cilj joj je zadovoljiti javne potrebe stanovnika u skladu sa specifičnostima pojedinog područja potičući pozitivne društvene promjene, stoji u programu.

U sklopu decentralizacije treba uključiti građane u procese oblikovanja javnih politika te rasprave i odlučivanja o proračunima, navodi se u programu koalicije. Ona se zalaže i za definiranje regija kao jamstva usklađenog razvoja zemlje.

Županija, unatoč negativnim trendovima u zemlji, šansu vidi u okvirima EU od srpnja ove godine i to u vrednovanju geostrateškog položaja županije te prostornih i prirodnih posebnosti, naveo je Komadina.

Kandidatkinja za zamjenicu župana Marina Medarić (SDP) istaknula je da se kontinuitet te politike ogleda u spremnosti da se započeti projekti na razini županije dovrše, a novi započnu.

Dovršit će se započete gradnje školskih sportskih dvorana u više mjesta u županiji te dovršiti projekti uređenja liječilišta, navela je.

Predsjednica županijske organizacije HNS-a Nada Turina Đurić istaknula je da je nužno revitalizirati potencijale zapuštenih industrijskih zona i to za suvremene i napredne tehnološke poduzetničke projekte.

Zlatko Komadina, odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da sadašnji obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić nije uvršten u listu kandidata za županijsku skupštinu odlukom nadležnih stranačkih tijela. Ni ja, da nisam kandidat za župana, ne bih bio na listi jer se u pravilu nositelji izvršnih funkcija ne vraćaju u klupe, kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙