FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano obilježena 20. obljetnica Zagrebačke županije

ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Prigodnim programom danas je svečano obilježena 20. obljetnica osnivanja zagrebačke županije, a župan Stjepan Kožić tom je prigodom istaknuo kako će ulazak Hrvatske u EU biti novi izazov pri čemu će se trebati potruditi, dokazati ali ne i izgubiti svoj identitet.

"Za tri mjeseca Zagrebačka županija postat će regija u EU a ostvarenju toga cilja, na putu koji je bi iznimno težak, pridonijeli su svi oni koji su gradili modernu i demokratsku hrvatsku državu", rekao je Kožić posebno se zahvaljujući hrvatskim braniteljima.

Izrazio je zadovoljstvo učinjenim tijekom protekla dva desetljeća. "Moramo biti zadovoljni, jer smo puno toga prošli ovih tranzicijskih godina", poručio je Kožić podsjećajući kako je ta županija jedna od najstabilnijih i najuspješnijih hrvatskih županija.

Kad sam postao 2001. župan proračun županije bio je 110 milijuna kuna a danas je trostruko veći, pohvalio se župan Kožić dodavši kako se u županije trenutno realiziraju i neke od najvećih investicija među kojima su Plivin proizvodni pogon u Savskom Marofu te Ikea u Rugvici.

Posebno je ponosan, kazao je, na 40 dograđenih objekata u školstvu.

Možda 20 godina nismo bili okrenuti jedni drugima ali smo svi gledali u istom pravcu, a to je razvoj naše županije, poručio je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan dodavši kako se upravo stoga Zagrebačka županija svrstava u prvih pet najuspješnijih u Hrvatskoj.

Obilježavanje 20. obljetnice Zagrebačke županije bila je i prigoda da se dodijele zahvalnice bivšim županima i predsjednicima županijskih skupština.

Svečanosti, koju je svojim nastupom uveličalo i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Petar Zrinski iz Vrbovca, vokalno instrumentalni sastav Jane i operna pjevačica Mira Vlahović, nazočili su brojni uzvanici iz političkog života, članovi diplomatsko konzularnog zbora, braniteljskih udruga i brojni drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙