FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krizni stožer Marišćina podupire Nezavisnu listu "Eko stožer"

RIJEKA, 9. svibnja 2013. (Hina) - Udruga Krizni eko stožer Marišćina, koja djeluje pri udruzi Eko Kvarner – ogranak Halubje, poduprijet će na lokalnim izborima Nezavisnu listu "Eko stožer", koja se kandidirala za izbore za općinsko vijeće Viškova, rekao je danas u Rijeci predsjednik Kriznog eko stožera Josip Katalinić.

Katalinić je na konferenciji za novinare kazao kako će aktvisti eko stožera poduprijeti listu čiji je nositelj Robert Božić, koji je i član eko stožera, jer da je riječ o listi bez osobnih interesa, na dobrobit zajednice.

Danas je potpisan i sporazum o njihovoj poslijeizbornoj suradnji, kojim su se kandidati, među ostalim, obvezali da će, budu li izabrani, odriču vijećničke naknade.

Katalinić je podsjetio da se udruga mjesecima zalaže za redefiniranje koncepta gospodarenja otpadom u Primorsko–goranskoj županiji te zaustavljanje projekta ekonomski neisplativog, skupog, zastarjelog i ekocidnog projekta Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina u Viškovu.

Smatra da se institucije ne žele suočiti s rezultatima nedavno završene Studije ekološki zasnovanog sustava gospodarenja otpadom, koja, istaknuo je, dokazuje da se radi ekonomski i tehnološki promašenom konceptu. No, dodao je, unatoč tomu nastavlja se istresanje smeća na smetlište Marišćina.

Katalinić je naglasio da se upravo zbog katastrofalne ekološke situacije, komunalnog i infrastrukturnog nereda, nebrige za osnovne životne potrebe stanovnika te nedostatka podrške razvoju poduzetništva u Viškovu, dio istaknutih članova udruge odlučio kandidirati na lokalnim izborima.

Oni, ustvrdio je, žele aktivno sudjelovati u radu predstavnickih tijela i donositi odluke kojima bi se zaustavio neprihvatljiv koncept manipulacije smećem te omogućio kvalitetniji komunalni standard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙