FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara napustili glasnogovornici

VUKOVAR, 8. svibnja 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara napustila su dosadašnja dva glasnogovornika Zdravko Komšić i Damir Maduna zbog neslaganja sa odlukom većine članova Stožera da na predstojećim lokalnim izborima Stožer podrži koaliciju predvođenu HDZ-om.

"Na početku rada Stožera donijeli smo Deklaraciju da je Stožer apolitičan i da neće voditi politiku. Naš jedini cilj bio je da spriječimo uvođenje ćirilice u Vukovar. Za ovo što je izglasano nismo se zalagali", pojašnjava razloge napuštanja Stožera, jedan od njegovih osnivača i glasnogovornika Zdravko Komšić.

Odluku da se Stožer ipak politički aktivira i prikloni koaliciji koju na razini Grada Vukovara čine HDZ-HSP AS-HSLS-DC-BUZ donesena je na sinoćnjem sastanku Stožera. Komšić ističe da je predlagao da Stožer na izbore izađe samostalno kao neovisna lista ali da to nije prihvaćeno.

Ujedno izražava žaljenje što je, kako je kazao, došlo do takvog razvoja situacije jer je Stožer prema njegovim riječima postao respektabilna snaga s ciljem obrane interesa hrvatskog naroda u Vukovaru.

"Ovakvim razvojem situacije može biti zadovoljna i SDP-ova vlast na državnoj razini, kao i sam premijer Milanović jer nakon ovoga što se dogodilo moći će mirne duše, nakon drugog kruga izbora, doći u Vukovar i zajedno s ministrom Arsenom Baukom pošarafiti ploče s ćiriličnim natpisima i od toga, kako su i najavili ranije, napraviti svečanost jer u Vukovaru tada više neće postojati Stožer za obranu hrvatskog Vukovara koji bi to mogao spriječiti", objavio je Damir Maduna na mrežnoj stranici Facebook.

Iz Stožera su izvjestili kako Stožer, kao "apolitična braniteljska snaga", podržava, i u buduće će utjecati svim sredstvima na sve političke opcije koje će raditi sukladno očuvanju istine, pravde, temelja Domovinskog rata, poštivanja Deklaracije o Domovinskom ratu, preispitivanje privatizacije i nečasnih i nezakonitih radnji u svezi nje, dostojanstva obitelji poginulih, nestalih, invalida, branitelja, nezaposlenih.

"Stožer nije, i nikad neće biti ničiji pijun preko kojega će moći ostvarivati osobne interese, bilo da se radi o pojedincima ili strankama. Podržavamo i nadalje sve one koji će zastupati naše interese i ciljeve. Ostajemo ono za što smo i osnovani. Sve ostale insinuacije javno i oštro demantiramo", navode iz Stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙