FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baldasar brani i kritizira Keruma

SPLIT, 27. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik kluba vijećnika SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću Ivo Baldasar, koji je kandidat te koalicije za gradonačelnika na lokalnim izborima, danas je u izjavi novinarima ocijenio neprimjerenima optužbe da je gradonačelnik Željko Kerum pogodovao odabiru tvrtke koja će održavati javnu gradsku rasvjetu, a istodobno je kritizirao Keruma zbog njegove pasivnosti u rješavanju gospodarskih teškoća u Splitu.

Kerum je demonstrativno napustio današnju sjednicu Graskog vijeća zbog, kako je rekao, neistinitih optužbi vijećnika HDZ-a da je pogodovao u odabiru tvrtke koja će se brinuti o javnoj gradskoj rasvjeti.

"Nije primjereno na ovakav način optuživati gradonačelnika Keruma jer nije on odlučivao o odabiru tvrtke za održavanje javne gradske rasvjete", rekao je Baldasar i dodao da je za to bilo osnovano povjerenstvo. "Kerum je danas u ovom slučaju bio u pravu", istaknuo je.

No, po Baldasarovim riječima, u Splitu je vidljiva druga vrsta nepotizma - pri zapošljavanju u gradskim poduzećima.

Baldasar je zamjerio Kerumu što u četverogodišnjemu mandatu, kako je rekao, "nije poduzimao aktivnosti da zaustavi propadanje grada", a posljedice takve politike osjetit će se 2014.

"Kad je Kerum prije četiri godine dolazio na vlast, gradski proračun je bio blizu jedne milijarde kuna, a ove godine, kada odlazi sa vlasti, proračun će biti oko 650 milijuna kuna", upozorio je Baldasar i dodao kako za takvo gospodarsko nazadovanje ne želi reći da su odgovorni samo Kerum i njegova administracija jer je stanje u cijeloj državi nepovoljno, ali glavni Kerumov grijeh, po njegovu mišljenju, jest nečinjenje da se nepovoljno stanje ublaži.

"Od oko 650 milijuna ovogodišnjeg proračuna treba oduzeti 100 milijuna prenesenih obveza iz 2012., a to znači da će Split ove godine raspolagati samo s 550 milijuna kuna, od čega će 200 milijuna biti usmjereno u plaće, a 300 milijuna za 'hladni pogon' i neće preostati gotovo ništa za razvoj", rekao je Baldasar.

Na pitanje kako komentira Kerumovu odluku da devet njegovih vijećnika iz Hrvatske građanske stranke (HGS) donira po 100 kuna uskrsnice ugroženim umirovljenicima, Baldasar je odgovorio kako je tu riječ o populizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙