FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum: nije točno da su školske odbore predloženi većinom HGS-ovci

SPLIT, 3. travnja 2013. (Hina) - Splitski gradonačelnik Željko Kerum ustvrdio je danas, nakon prekida sjednice Gradskog vijeća, kako nije točno da su predloženi članovi u školske odbore u Splitu, o čijem je imenovanju to vijeće trebalo odlučiti, većinom iz njegove Hrvatske građanske stranke (HGS).

Na pitanja novinara jesu li se oporbeni vijećnici, koji su napustili današnju sjednicu, naljutili zato što je dnevnim redom bilo predviđeno imenovanje članova, većinom iz njegove Hrvatske građanske stranke (HGS), u više školskih odbora u Splitu, Kerum je odgovorio: "Je, cilo selo sam stavija. Ma tko će dat toliko ljudi. To nije točno. To je samo strah i plašenje moje oporbe za lokalne izbore."

Na napomenu novinara da je u tri školska odbora bila predložena i njegova nećakinja, Kerum je odgovorio protupitanjem: "A koja nećakinja, pošto je moja familija velika?" Na novinarsku dopunu da je riječ o kćeri njegove sestre i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, Kerum je odgovorio kako je to "super jer je ona školovana cura s iskustvom i baš u tim školama fali kadar".

Po Zakonu o odgoju i obrazovanju, školski odbori imenuju i razrješuju ravnatelje, donose godišnje planove i programe rada, daju suglasnost za zapošljavanje u školama i dr.

Na pitanje hoće li se ponovno kandirati za splitskoga gradonačelnika, odgovorio je da će odluku o tome uskoro donijeti, a na pitanje je li 920.000 kuna koje su vijećnici njegove stranke za Uskrs donirali splitskim umirovljenicima dio kampanje, kratko je odgovorio: "Naravno."

Odgovarajući na pitanja, rekao je među ostalim i kako je u proteklome četverogodišnjemu mandatu davao izjave kojima je zabavljao ljude "jer ljudima je ionako dosta njihovih problema pa im je drago ponekad čuti nešto što je smiješno i zabavno".

Kerum je rekao kako je šteta što je danas prekinuta sjednica Gradskog vijeća i što nije postignut kompromis da se s dnevnog reda skinu sporne točke, a 28 točaka koje nisu bile sporne da se odrade danas.

Nastavak sjednice Gradskog vijeća, koja je počela 27. ožujka, prekinut je danas zbog nedostatka kvoruma pošto je šestero vijećnika SDP-a i HNS-a otišlo zato što nije prihvaćen njihov prijedlog da se ona odgodi jer nisu pravodobno dobili materijale za neke točke dnevnog reda te se nisu imali vremena pripremiti.

Kerum je najavio za idući tjedan otvaranje Zapadne obale u Splitu rekavši kako se takvo što nije dogodilo od Meditersnkih igara u Splitu 1979. godine. Rekao je da su na svečano otvorenje Zapadne obale pozvani svi državni čelnici te da bi želio da dođu predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i ministri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙