FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: uskoro ugovor o gradnji Sveučilišne bolnice u Rijeci

RIJEKA , 26. ožujka 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je najavio potpisivanje ugovora grada Rijeke s Ministarstvom zdravlja o međusobnim obvezama i pravima pri gradnji nove Sveučilišne bolnice u Rijeci.

Obersnel je na svojoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo kazao da je dogovoreno da se ugovor potpiše do kraja travnja.

Nova bolnica gradit će se modelom javno-privatnog partnerstva a privatni partner će se odabrati javnim natječajem, rekao je Obersnel. Kako će se natječaj raspisati nakon ulaska Hrvatske u EU, moći će konkurirati i investitori iz drugih europskih zemalja gdje je na ovaj način već izgrađeno više sličnih objekata, naveo je.

Procijenjena cijena izgradnje Sveučilišne bolnice, na površini u neposrednom susjedstvu Sveučilišnog kampusa na Trsatu, gdje se sad nalazi sušački dio riječkoga KBC, je 800 milijuna eura. U prvoj fazi je predviđena izgradnja klinke za pedijatriju te ginekologiju i porodništvo za što je građevinska dozvola izdana već u svibnju 2012. godine, kazao je gradonačelnik.

Odgovarajući na primjedbe da grad do sad nije bio dovoljno angažiran na izgradnji nove bolnice, Obersnel je istaknuo da je grad u pripremu izgradnje bolnice, sveučilišni kampus i stanove za znanstvene novake u proteklih deset godina uložio više od 192 milijuna kuna. Jedina kritika gradu u ovim slučajevima može biti da ulaže u nešto što nije formalno u nadležnosti grada, kazao je Obersnel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙