FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani ugovori za gradnju novog društvenoga centra i crkve

RIJEKA , 7. ožujka 2013. (Hina) - Ugovore o projektnoj dokumentaciji za gradnju društveno-kulturnog centra i nove župne crkve u riječkoj četvrti Gornja Vežica potpisali su danas predstavnici grada Rijeke, Riječke nadbiskupije i tvrtke Urbis 72.

Ugovor Grada s tvrtkom Urbis 72, koja će izraditi projektnu dokumentaciju za gradnju i rekonstrukcije društveno-kulturnog centra, uređenje javnih površina i potrebne infrastrukture vrijedan je 485.000 kuna, dok je Riječka nadbiskupija s istom tvrtkom potpisala ugovor za projektnu dokumentaciju nove crkve sv. Ane u vrijednosti 450.000 kuna.

Ugovori su potpisani istovremeno zato što je gradski Odjela za urbanizam preuzeo koordinaciju izrade idejnih projekata obaju objekata.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić istaknuo je vrijednost bliske suradnje grada i nadbiskupije. Projekt nove crkve ne bi bio moguć bez suradnje s gradom jer bi nam bilo teško doći do raspoloživog terena, naglasio je.

U Gornjoj Vežici nema odgovarajuće crkve.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uvjeren je da će izgradnjom crkve i centra biti zadovoljene potrebe tog dijela grada, a kao plod dugogodišnje dobre suradnje grada i nadbiskupije naveo je nedavnu realizaciju hospicija.

Tvrtka Urbis 72 iz Pule odabrana je za izradu projektne dokumentacije javnim natječajem kojeg je pripremio gradski Odjel za urbanizam, a provelo Društvo arhitekata Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙