FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šustar: trebalo bi proglasiti moratorij na velike infrastrukturne projekte u Rijeci

RIJEKA , 9. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatskih laburista - stranke rada za riječkoga gradonačelnika Predrag Šustar danas je na konferenciji za novinare ustvrdio da bi u sljedećem mandatnom razdoblju trebalo proglasiti moratorij na provedbu velikih infrastrukturnih projekata u gradu, poput Zapadne Žabice s novim autobusnim kolodvorom.

Šustar je novinarima na lokaciji predviđenoj za projekt, u blizini sadašnjeg autobusnog kolodvora, kazao da bi od nezavisnih tijela trebalo zatražiti mišljenje o isplativosti projekta zbog rizika koji nosi predviđeni način financiranja javno-privatnim partnerstvom.

Istaknuo je da je sadašnji gradonačelnik i kandidat SDP-a za još jedan mandat Vojko Obersnel u kampanji prije četiri godine najavljivao završetak gradnje sveučilišnog kampusa u sljedeće četiri godine, početak gradnje stambeno-poslovnog kompleksa i marine na Delti i Porto Barošu, pozicioniranje 3. maja kao jednog od vodećih hrvatskih brodogradilišta, riječke luke uz bok europskim lukama. Ta su obećanja ostala ista i u ovoj kampanji a dodaju im se i nova poput izgradnje novog znanstveno-tehnološkog parka, kazao je Šustar.

Njegov kandidat za zamjenika Vedran Sabljak ocijenio je da je projekt Zapadna Žabica nepotreban rekavši da je bačeno 55 milijuna kuna dosad uloženih u taj projekt, a da se nije ni počelo graditi. Uoči svakih izbora najavljuje se izgradnja novog kolodvora, kazao je, nazvavši projekt "Obersnelovim Potemkinovim selima".

Dosad je izrađen samo idejni projekt kompleksa koji je preimenovan u glavni projekt prije nego što su ispunjeni osnovni uvjeti, otkupljeno je zemljište od Hrvatskih željeznica, a grad s tom tvrtkom i danas vodi sudski spor oko tog zemljišta, rekao je Sabljak. Nepotrebno je, uz novi kolodvor, graditi i poslovni prostor na 10 tisuća četvornih metara dok je na Korzu mnoštvo poslovnih prostora prazno, a nije potrebna ni predviđena dvorana za skupove i druga događanja s 300 mjesta jer za sad ima dovoljno sličnih dvorana u Rijeci, naveo je.

Hrvatski laburisti predlažu racionalniji projekt modernizacije postojećeg kolodvora ili gradnju novog kompleksa u fazama, s tim da se najprije sagradi kolodvor a nakon toga, bude li novca, da se grade i drugi sadržaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙