FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: glasovi za HSP - apstinenti ili protivnici ulaska Hrvatske u EU na referendumu

SLAVONSKI BROD, 25. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo je na današnjem predstavljanju liste za izbore u Europski parlament u Slavonskome Brodu da su glasovi za njegovu stranku među onih 40 posto birača koji nisu izišli na referendum za ulazak Hrvatske u Europsku uniju ili su glasovali protiv.

"Pitaju nas koliko možemo dobiti glasova na izborima za Europski parlament. Podatci o glasovanju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju govore da je za ulazak bilo 28 posto onih s pravom glasa. Protiv ulaska je ili uopće nije izašlo na birališta 40 posto birača, to su naši glasovi. U Europski parlament treba poslati one koji imaju drugačiji pogled na Europsku uniju nego oni koji su glasovali za ulazak. Ne želimo se dodvoravati, nego pošteno zastupati interese Hrvatske", rekao je na današnjem predstavljanju HSP-ove liste na izborima za Europski parlament predsjednik te stranke Daniel Srb.

Najavio je da će u slučaju ulaska u Europski parlament HSP-ovi parlamentarci javno istupati na hrvatskom jeziku, "ne zato što ne znaju jezike, neki od njih govore dva i tri strana jezika, nego za to što žele da svi parlamentarci i tijela Europske unije čuju hrvatski jezik".

Na listi za Europski parlament je i Ilijana Vrbat-Pejić, zamjenica gradonačelnika Slavonskoga Broda, koja nije bila na današnjem predstavljanju jer nije mogla dobiti dan godišnjeg odmora.

U pismu koje je pročitano na predstavljanju Vrbat-Pejić ističe da je uskraćivanje dana godišnjeg odmora mimo uobičajene prakse u Gradskoj upravi te da slučaj ima političku pozadinu. Ilijana Vrbat-Pejić i gradonačelnik Mirko Duspara prošli su mandat dobili kao kandidati HSP-a. U međuvremenu su se politički razišli, tako da Duspara u nove lokalne izbore ide samostalno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙