FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodska Gimnazija Matije Mesića proslavila 95. obljetnicu

SLAVONSKI BROD, 25. veljače 2013. (Hina) - Pod motom "Stara škola za novu Hrvatsku u Europi" učenici i profesori Gimnazije Matije Mesića u Slavonskome Brodu proslavili su njezinu 95. obljetnicu.

Poznata po mnogim uspjesima svojih učenika, ta je škola prvih 210 učenika upisala 1918. godine, a prvi su maturanti iz nje izišli 1922./23. školske godine. Školu s visokim kriterijima u odgoju i obrazovanju pohađali su i mnogi poznati Hrvati, među kojima i pjesnik Dragutin Tadijanović, kantautor Zvonko Špišić, slikari Predrag Goll i Krunoslav Kern te političari poput Ivice Račana, Zdravka Tomca i drugih.

Danas Gimnazija Matije Mesića ima gotovo tisuću učenika koji su na završnoj priredbi u povodu 95. obljetnice njezina osnutka pokazali darovitost u mnogim područjima, od glazbe i plesa do glume.

Ravnatelj Goran Zavor pohvalio se kako 90 posto učenika nakon gimnazije upisuje željeni fakultet.

"Godinama je u ovome gradu Gimnazija poznata kao elitna škola. Samo prošle godine 203 učenika završila su razred s odličnim uspjehom, a ove godine na školskim je natjecanjima bilo 264 učenika.

Dvadesetak ih svake godine sudjeluje na državnim natjecanjima, a ima i onih čiji su rezultati važni i u međunarodnim okvirima", rekao je ravnatelj Zavor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙