FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnatelj Elkaz: poduzimaju se sve mjere radi zaštite djece

SLAVONSKI BROD, 28. veljače 2013. (Hina) - Ravnatelj slavonsko-brodske osnovne škole Mato Elkaz, čiji je djelatnik osumnjičen za spolno zlostavljanje djeteta mlađeg od petnaest godina, rekao je kako u skaldu s protokolom o postupanju stručne službe poduzimaju sve mjere radi zaštite djece.

"Stalno smo u kontaktu s mjerodavnima u ministarstvu. Sada nam je najvažnije da djecu zaštitimo i pružimo im potrebnu stručnu pomoć te ih poštedimo mogućih medijskih utjecaja", kaže Elkaz. Istaknuo je kako je vijest o privođenju uglednoga školskog profesora za sve djelatnike bila šokantna jer dosad na njegov rad nije pristigla nijedna pritužba učenika ni roditelja, a za sumnje koje su se sada pojavile doznali su od policije.

U skladu sa zakonom, pritvoreni profesor bit će suspendiran dok traje istražni postupak ili do pravomoćnosti presude.

Profesor hrvatskoga jezika (49) jučer je priveden i ispitan pošto je policija primila dojavu roditelja o sumnjivom ponašanju prema nekolicini djece u dobi od 11 do 13 godina. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu, a radi daljnje istrage uzela mu je računalo i ostali materijal.

Jednomjesečni istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Obnašatelj dužnosti općinskoga državnoga odvjetnika u Slavonskome Brodu Egon Ljubičić izjavio je jučer kako su dokazne radnje još u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙