FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alpe-Adria šumarska olimpijada u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD, 21. ožujka 2013. (Hina) - Slavonskobrodska srednja škola Matije Antuna Reljkovića domaćin je najvećeg natjecanja za mlade šumare u Europi, pod nazivom Alpe-Adria šumarska olimpijada, koja je počela danas u Slavonskom Brodu.

Manifestacija se održava već osmu godinu, a budući šumarski tehničari iz Slavonskog Broda jedini su sudionici u kategoriji srednjoškolaca iz Hrvatske.

Od domaćih natjecatelja ove godine po prvi puta na olimpijadi su i studenti Šumarskog fakulteta iz Zagreba. Također sudjeluju natjecatelji iz Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Ukupno stotinjak natjecatelja dva dana odmjeravati će znanje i vještine potrebne za obavljanje posla 'dobrog šumara'.

"Svjesno ulazimo u ovaj posao jer se želimo odmjeriti i vidjeti gdje se mi nalazimo u odnosu na druge", rekao je ravnatelj škole Matije Antuna Reljkovića, Vlado Prskalo.

Alpe-Adria šumarska olimpijada počela na prvi dan proljeća i Međunarodni dan zaštite šuma. Unatoč kiši danas su održana izlučna natjecanja, a najuspješniji sudionici biti će proglašeni poslije sutrašnjeg finala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙