FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje remont pruge Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara

ZAGREB, 12. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatske željeznice izvijestile su da sutra, 13. ožujka u 8,00 sati počinju pripreme za radove na remontu pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara, a završetak remonta predviđen je 7. travnja u 18,00 sati do kad će na snazi biti posebna regulacija prometa.

Od kolodvora Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički promet će za vrijeme remonta teći pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

Vlakovi će tako prometovati od 13. do 17. ožujka 2013. od 8,00 do 14,00 sati, te neprekidno od 18. ožujka u 8,00 sati do 7. travnja 2013. u 18,00 sati.

Putnici koji se koriste stajalištem Odra i kolodvorom Zagreb Klara prevozit će se autobusima u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak, a prometovat će od željezničkog kolodvora Velika Gorica (zaustavljanje na platou nasuprot kolodvorske zgrade) preko stajališta Odra (zaustavljanje na ugibalištu na glavnoj cesti) do kolodvora Zagreb Klara (zaustavljanje ispred kolodvorske zgrade) i obratno.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Remont pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara počinje po završetku modernizacije signalno-sigurnosnog sustava na zagrebačkom glavnom željezničkom kolodvoru, a u sklopu obnove zagrebačkog željezničkog prstena.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti osposobljena za brzinu od 90 kilometara na sat.

S obzirom na to da pruga pod remontom velikim dijelom prolazi kroz naseljeno područje grada Zagreba, a tijekom rada građevinska i pružna mehanizacija uzduž pruge stvarat će buku, Uprava HŽ Infrastrukture moli stanovnike za razumijevanje. Također, ispričava se putnicima zbog eventualnih poteškoća na putovanjima zbog posebne regulacije prometa u razdoblju remonta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙