FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje remont pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara

ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - Pripremni radovi na remontu pružne dionice od zagrebačkog glavnog kolodvora do kolodvora Zagreb Klara počinju u srijedu, 13. ožujka, u 8.00 sati, a 18. ožujka počinje remont dionice koji će trajati do 7. travnja ove godine, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.

Dionica je duljine 6,5 kilometara i pruža se na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Sisak - Novska, a njezin remont počinje po završetku modernizacije signalno-sigurnosnog sustava na zagrebačkom glavnom željezničkom kolodvoru, u sklopu obnove zagrebačkog željezničkog prstena.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti osposobljena za brzinu od 90 kilometara na sat.

Tijekom radova na snazi će biti posebna regulacija prometa tako što će od Velike Gorice do Glavnog kolodvora i obratno željeznički promet teći pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

Vlakovi će tako voziti od 13. do 17. ožujka od 8,00 do 14,00 sati te neprekidno od 18. ožujka u 8,00 sati do 7. travnja 2013. u 18,00 sati.

U spomenutom razdoblju na relaciji od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara i obratno, umjesto vlakova vozit će autobusi u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak. Posebni vozni red autobusa HŽ će objaviti tijekom vikenda.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙