FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bara: SDP-ova pobjeda preduvjet za promjene

KNIN, 4. ožujka 2013. (Hina) - SDP na predstojećim lokalnim izborima u Kninu želi ostvariti pobjedu kao preduvjet za neophodne promjene svih negativnih trendova koje je stvorila garnitura iz Sanaderovog inkubatora, kazala je na današnjoj konferenciji za medije Anita Bara, predsjednica Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije i kandidatkinja za županicu koalicije SDP-HNS-HSLS.

U političku utakmicu SDP kreće sa Mirkom Antunovićem, ravnateljem srednje škole "Lovre Montija" kao nositeljem liste za Gradsko vijeće, a kandidata za gradonačelnika Knina ta stranka podržava nezavisnog Darija Šimića, savjetnika u Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije. To su osobe koje su sposobne preokrenuti katastrofalnu socijalnu i gospodarsku sliku grada Knina, ustvrdila je Bara i pozvala ostale stranke i pojedince koji su željni promjena da se pridruže koaliciji.

SDP-HNS-HSLS koalicija drži kako su u Kninu promjene potrebne jer aktualna gradska vlast pokazuje sve karakteristike HDZ-ove vlasti kakva je do prije godinu dana bila i na državnoj razini. S jedne strane nudi populistička rješenja, kupuje lažni socijalni mir i izbornu potporu javnim novcem, a s druge ničim ne pokazuju da se želi, niti da se može obračunati s problemima koje je sama stvorila. Bara je zaključila kako u Kninu treba promijeniti 'klanovsko vođenje' grada zbog kojega i portir mora ići po mišljenje kod aktualne vlasti, potom 'rodijački princip' zbog kojeg su gradske institucije postale privatno vlasništvo i na koncu, uvesti red u rad gradske uprave, budući da državna revizija u svojim izviješćima konstantno ukazuje na nepravilnosti.

Bara je na koncu naglasila kako će se koalicija, ali i nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina kojeg podržava, zalagati za projekt brze ceste Šibenik-Drniš-Knin-granica BiH, zatim za sanaciju unske željezničke pruge, za reafirmaciju Knina kao značajnog željezničkog čvorišta, te za izgradnju poduzetničkog inkubatora namijenjenog poduzetnicima početnicima kao i onima s inovativnom ponudom proizvoda i usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙